Η Υ∆ΡΟΛΥΜΕΝΗ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΟΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕ∆Α ΛΕΥΚΙΝΗΣ ΚΑΙ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ


Η υδρολυμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι πιθανόν να βοηθάει περισσότερο στην αύξηση της πρωτεϊνοσύνθεσης σε σχέση με άλλες λιγότερο επεξεργασμένες πρωτεΐνες ίδιας προέλευσης. (Journal of the International Society of Sports Nutrition, 9: 24, 2012)Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος παράγεται από τον ορό γάλακτος ο οποίος είναι ένα υποπροϊον του τυριού. ∆εν έχουν όλα τα είδη πρωτεΐνης από ορό γάλακτος την ίδια σύσταση. Κάποιες καθα- ρές πρωτεΐνες ορού γάλακτος έχουν μεγάλη ποσότητα λιπαρών και υδατανθράκων. Τα συμπληρώματα που περιέχουν υψηλής ποιότητας υδρολυμένες πρωτεΐνες ορού γάλακτος περιέχουν πρωτεΐνη που έχει υποστεί ενζυματική υδρόλυση και αμινοξέα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα από τον οργανισμό. Ο Michael Roberts από το πανεπιστήμιο του Μιζούρι και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι τα συμπληρώματα που περιέχουν υδρολυμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος αυξάνουν περισσότερο την περιεκτικότητα του αμινοξέος λευκίνη και της ορμόνης ινσουλίνης στο αίμα, σε σύγκριση με μια λιγότερο επεξεργασμένη πρωτεΐνη ίδιας προέλευσης.
ifitnessbook.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις