Τα οφέλη του ύπνου για το δέρμα μας

Της Δρ. Αμαλίας Τσιατούρα

Κατά τη διάρκεια του ύπνου το σώμα και το δέρμα μας ξεκουράζονται και ανακάμπτουν από την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όσο εμείς ξεκουραζόμαστε, πραγματοποιείται ανάπλαση και αναδόμηση του δέρματος.

Κατά μέσο όρο, μας χρειάζονται 8 ώρες ύπνου. Το να κοιμόμαστε λιγότερο μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο δέρμα μας. Μπορεί να ευνοηθεί η ανάπτυξη ακμής, να εμφανιστούν μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια με αποτέλεσμα να δείχνουμε κουρασμένοι.

Το δέρμα γίνεται θαμπό και χλωμό. Αντίθετα, εάν ξεκουραστούμε αρκετά, το σώμα μας προετοιμάζεται σωστά για την επόμενη ημέρα, ενώ το δέρμα έχει το χρόνο να αναζωογονηθεί.

Δεν είναι όμως μόνο ο χρόνος ύπνου που έχει σημασία αλλά και η ποιότητά του. Για παράδειγμα, εάν ξυπνάμε συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας, το πρωί θα είμαστε εξίσου κουρασμένοι με το αν δεν είχαμε κοιμηθεί καθόλου.

Η όψη της επιδερμίδας μας είναι το πρώτο ορατό σημάδι που δείχνει ότι έχουμε κοιμηθεί καλά. Οι μύες του προσώπου χαλαρώνουν όσο κοιμόμαστε, με αποτέλεσμα να εξομαλύνονται οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές. Έτσι, μετά από έναν καλό ύπνο, φαινόμαστε νεότεροι και υγιείς.

Η ηρεμία του προσώπου δίνει το χρόνο στην επιδερμίδα να ανασυγκροτηθεί, γι αυτό το λόγο πολλές φορές την ενισχύουμε χρησιμοποιώντας κρέμες νυκτός.
Προσπαθήστε λοιπόν να κοιμάστε αρκετά και το αποτέλεσμα θα φανεί άμεσα στο πρόσωπό σας!

Δρ. Αμαλία Τσιατούρα
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Cosmetic Derma Medicine
Επιστημονικός Συνεργάτης «Νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός»
www.cosmeticdermamedicine.gr


Πηγή: Ygeiaonline.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις