Ποια είναι τα οφέλη της άσκησης με ποδήλατο;

Οταν κάποιος κάνει άσκηση με το ποδήλατο περιοδικά, σε σωστή διάρκεια , ένταση και σε σωστή θέση σώματος, τότε χωρίς καμιά αμφιβολία μονό καλό μπορεί να του προσφέρει. Τα οφέλη της άσκησης με ποδήλατο είναι:

ανάπτυξη του καρδιαγγειακού συστήματος: η αερόβια άσκηση, όπως και το ποδήλατο, ενεργοποιούν δυο από τα πιο σημαντικά ζωτικά όργανα του σώματος μας, την κάρδια και τους πνεύμονες, βελτιώνοντας έτσι την αερόβια κατάσταση μας.

Ενδυνάμωση των μυών: ως γνωστόν τα υπέροχα γραμμωμένα ποδιά των αθλητών της ποδηλασίας οφείλονται στην ενδυνάμωση κυρίως των κάτω άκρων και των μυϊκών ομάδων που βοηθούν στην ισορροπία. Σε κάθε ποδηλατική στάση, ποδηλατική χρήση και τερέν γυμνάζουμε διαφορετικούς μύες με κύρια βάση την κινητήρια δύναμη των κάτω άκρων! (σε επόμενο άρθρο θα τα αναφέρουμε αναλυτικά).

Μείωση, πρόληψη και θεραπεία ασθενειών όπως ειναι: η καρδιακή νόσος, το εγκεφαλικό επεισόδιο, ο διαβήτης τύπου 2, η υπέρταση, η παχυσαρκία, η κατάθλιψη, η οστεοπόρωση και πολλά άλλα !

Απώλεια σωματικού βάρους: το ποδήλατο είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά προπονητικά μέσα για την απώλεια σωματικού βάρους χωρίς να υπάρχουν έντονοι κραδασμοί (είναι σημαντικό για την διατήρηση της ευρωστίας του σώματος).

Οχύρωση του ανοσοποιητικού συστήματος: όλοι οι άνθρωποι που εξασκούνται εξωτερικά, δηλαδή εκτεθειμένοι στο εξωτερικό περιβάλλον, οχυρώνουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα (κυρίως στα κρυολογήματα), βοηθώντας το με μια καλή διατροφή!!

Μείωση του στρες, της κατάθλιψης και του άγχους: το ποδήλατο έχει το πλεονέκτημα να αλλάζει γρήγορα τοπία. Ο αναβάτης έχει την αίσθηση της ελευθερίας, ενώ παράλληλα δημιουργείται η αίσθηση της ικανότητας (τόσο δυναμικά όσο και ψυχικά), και έτσι έχουμε την έκκριση των ενδορφινών οπού είναι φυσικά αναλγητικά!!!!

Επίσης……
Αναπτύσσεται η κοινωνικότητα, προωθείται ένα υγείες περιβάλλον και είναι ένα μέσο ενάντια στην κρίση !
 askisi.eu

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις