Η προπόνηση πλάτης του Kai Greene

Όταν ο Phil Heath κέρδισε το δεύτερο συνεχόμενο Mr. Olympia στο Λας Βέγκας τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε πολλά άτομα να ευχαριστήσει στη νικητήρια ομιλία του. Ο Kai Green, ο άνθρωπος που πήρε τη δεύτερη θέση, βρισκόταν στην περίοπτη θέση, διότι, όπως είπε ο Phil Heath «Ο Kai μου έδωσε ότι μπορούσα να αντέξω απόψε».

Εκτός κι αν ο Heath κρυφοκοίταζε τους αριθμούς των καρτών βαθμολογίας των κριτών, ήξερε τον ανταγωνισμό μόνο από την αντίδραση του πλήθους – και όταν η αρένα ζητωκραύγαζε κάθε φορά που καλούσαν τον Greene στη σκηνή, ο Heath είχε κάθε λόγο να ανησυχεί. Η πόζα που κέρδισε τις μεγαλύτερες εντυπώσεις από το πλήθος: Το άνοιγμα της πλάτης του Greene. Όχι μόνο παρουσίασε τους τεράστιους πλάγιους ραχιαίους του, που σχεδόν οδηγούν προς τα ισχία του, τους παρουσίασε επίσης με εξαιρετική λεπτομέρεια. Σε κάθε λίγες μοίρες που κινούσε τα χέρια του, η εμφάνιση της μυώδες πλάτης του μεταμορφωνόταν εντελώς. Με τους αγκώνες τραβηγμένους κοντά στο θώρακα του, φαινόταν σαν δύο γιγάντια κοχύλια να είχαν θαφτεί κάτω από το δέρμα του.

Το κλειδί για την οικοδόμηση αυτών των εντυπωσιακών μυών, σύμφωνα με τον Greene, είναι ένας συνδυασμός ασκήσεων σχετικά μικρού βάρους, υψηλής έντασης, και μιας βαθιάς σύνδεσης του μυαλού.

«Η σύνδεση του μυαλού είναι ο No.1 παράγοντας στην προπόνηση», λέει αναμφίβολα ο Greene. «Εξασκείστε το ποζάρισμα μεταξύ των σετ ή οποιαδήποτε στιγμή. Τελικώς, το μυαλό και οι μύες σας θα μιλούν την ίδια γλώσσα».


Η αιφνιδιαστική προπόνηση πλάτης του Kai Greene

Εκτός από το ποζάρισμα μεταξύ των σετ, ο Greene χρησιμοποιεί ένα πλήρες εύρος κίνησης σε κάθε επανάληψη, νιώθοντας ένα πλήρες τέντωμα των πλάγιων ραχιαίων σε κάθε αρνητική κίνηση προτού ξανασηκώσει το βάρος.



Δείτε το: «Η οπτικοποίηση είναι ένα σημαντικό εργαλείο στο bodybuilding, αλλά και ένα σημαντικό εργαλείο για την επιτυχία σε οποιοδήποτε άλλο τομέα της ζωής», λέει ο Greene.

Συμβουλή: «Λειτουργώ με την αίσθηση», λέει ο Greene. «Το βάρος είναι απλά ένα εργαλείο. Επικεντρώνεστε στο σφυρί ή στο καρφί; Καλύτερα να επικεντρωθείτε σε αυτό που προσπαθείτε να χτυπήσετε.»


Πηγή: Muscleandfitness.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις