Ασκηση για Δυνατουs

Κάψε θερμίδες κι αύξησε την αντοχή σου με την απόλυτη άσκηση για όλο το σώμα.
Αν είδες το διαγωνισμό του Men’s Ηealth THE FITTEST MAN, θα πρόσεξες ότι μία από τις δοκιμασίες ήταν τα burpees. «Είναι μία άσκηση που μπορεί να φτάσει την αντοχή σου στο κόκκινο» σου λέει ο Βαγγέλης Πολυμερόπουλος, Fitness Expert του ΜΗ. «Αυτό συμβαίνει διότι συνδυάζει δύναμη, έκρηξη και αντοχή». Ενταξε αυτήν την άσκηση στο πρόγραμμα προπόνησής σου και κάψε λίπος όπως ποτέ άλλοτε.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΟΥ: 90 burpees σε 15 λεπτά
ΠΩΣ θΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ
Ξεκίνα με το επίπεδο 1, κάνοντας 6 επαναλήψεις σε 1 λεπτό. Ξεκουράσου τον υπόλοιπο χρόνο. Συνέχισε για 15 λεπτά. Αν σου φαίνεται εύκολο, προχώρα στο επίπεδο 2. Οσο ανεβαίνεις επίπεδα, θα δεις την αντοχή σου να αυξάνεται. Χρησιμοποίησε ένα στεπ για να έχεις σωστή τεχνική. Για να δυσκολέψεις την άσκηση, διάβασε παρακάτω.

Βασική κίνηση: Burpees
1. Στάσου όρθιος πίσω από ένα στεπ με τα πόδια να έχουν άνοιγμα λίγο μεγαλύτερο από αυτό των ώμων και τα χέρια στα πλάγια του σώματος.
2. Χαμήλωσε το σώμα εκτελώντας κάθισμα και τοποθέτησε τις παλάμες σου στο στεπ. Τα χέρια πρέπει να βρίσκονται ανάμεσα στα πόδια.
3. Τίναξε τα πόδια προς τα πίσω ώστε όλο το σώμα να έρθει σε ευθεία γραμμή - τα χέρια να είναι τεντωμένα. Μετά κάνε την αντίστροφη κίνηση για να επιστρέψεις στην αρχική θέση.
Σου είναι εύκολο;
Ανέβασε βαθμό δυσκολίας με τους παρακάτω τρόπους.
Burpees με κάμψεις
Οταν πέσεις κάτω, εκτέλεσε 1 κάμψη.
Burpees με κάμψεις και άλμα
Πέσε κάτω, τίναξε τα πόδια, κάνε 1 κάμψη, φέρε τα πόδια στο στήθος και κάνε 1 άλμα.
Burpees με ένα χέρι
Κάνε τις επαναλήψεις μόνο με το ένα χέρι και στη μέση του σετ άλλαξε χέρι.
Burpees στο ένα πόδι
Κάνε τις επαναλήψεις μόνο με το ένα πόδι και στα μέσα του σετ άλλαξε πόδι.
menshealth.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις