Κανε προσποιηση στο ντελιβερι

Ακόμα κι αν το ψυγείο σου είναι γεμάτο αποφάγια, δεν υπάρχει λόγος να μη μαγειρέψεις ένα γεύμα, που θα ικανοποιήσει την αδυναμία σου για ντελίβερι. «Το τηγανητό ρύζι είναι μία συνταγή που σε βοηθάει να χρησιμοποιήσεις ό,τι σου έχει περισσέψει από τις προηγούμενες ημέρες» σου λέει ο Dale Talde, σεφ στο Talde & Pork Slope, στο Μπρούκλιν. Με αυτές τα βήματα δεν θα χρειαστείς ποτέ ξανά τον κατάλογο του ντελίβερι.
Βήμα 1 - Ξεκίνα με αυγά
Υλικά
2 αυγά χτυπημένα σε  ομελέτα με αλατοπίπερο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες
Ζέστανε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Πρόσθεσε το λάδι, άσε το να κάψει, ρίξε τα αυγά κι ανακάτευσέ τα ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Μόλις ψηθεί η ομελέτα κι από τις δύο μεριές, μετάφερέ τη σε ξύλο κοπής και κόψε τη σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 2 - Σόταρε τα Μυρωδικά
Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 κ.γ. μπούκοβο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
Οδηγίες
Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάλε ελαιόλαδο και μόλις κάψει, πρόσθεσε τα μυρωδικά, ανακάτευσέ τα κι άσε τα να ψηθούν (περίπου μισό λεπτό) και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
Βήμα 3 - Σόταρε τα λαχανικά (1 ½ φλ. από οποιαδήποτε λαχανικά)
Υλικά
Άνθη μπρόκολου και κουνουπιδιού
Λάχανο
Αρακάς
Καλαμπόκι
Καρότα
Πράσινα Φασόλια
Οδηγίες
Ρίξε τα λαχανικά στο τηγάνι και σόταρέ τα μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4 - Πρόσθεσε την πρωτεΐνη (1 φλ. από τα υλικά παρακάτω)
Υλικά
Κοτόπουλο
Στήθος Γαλοπούλας
Λουκάνικο Κοτόπουλου
Μοσχάρι
Γαρίδες
Οδηγίες
Εάν χρησιμοποιήσεις ωμές γαρίδες ή μαγειρεμένα λουκάνικα, σόταρέ τα μέχρι να ροδίσουν, 3-4 λεπτά. Εάν χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε άλλο υλικό (κοτόπουλο ή γαλοπούλα ή μοσχάρι), σόταρέ τα μισό έως ένα λεπτό.
Βήμα 5 - Βάλε το ρύζι (2 φλ.)
Υλικά
Μαγειρεμένο καστανό ή λευκό ρύζι, το οποίο μόλις θα έχεις βγάλει από το ψυγείο και θα το έχεις λιωσει ελαφρώς.
Οδηγίες
Βάλε το ρύζι στο τηγάνι και σόταρε, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να ζεσταθεί όλο το μείγμα και να ομοιογενοποιηθεί.
Βήμα 6 - Πρόσθεσε Καρυκεύματα
Υλικά
1/4 φλ. Συν 2 κ.σ. σος σόγιας
Χυμός από 1 λάιμ Ή 1 κ.σ.
Λευκό Ξιδι
Λίγη καυτερή σος, οπως barbecue Ή sriracha
1 κ.σ. σησαμέλαιο
Οδηγίες
Ρίξε την ψιλοκομμένη ομελέτα στο τηγάνι, ανακάτευσέ το με το ρύζι και πρόσθεσε τα καρυκεύματα. Ψήσε το για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δέσουν τα αρώματα και στη συνέχεια μετάφερε το ρύζι σε ένα μπολ.
Βήμα 7 - Γάρνιρε το πιάτο
Ύλικα
Καβουρδισμένα Φιστίκια
Φρέσκοκρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Φρέσκα Φασολάκια
Φρέσκο Κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Καυτερή Σος
Οδηγίες
Βάλε στο τηγανητό ρύζι τη γαρνιτούρα της αρεσκείας σου.
menshealth.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις