Ενισχύστε το μεταβολισμό σας… φυσικά

Εννιά τρόφιμα που βοηθούν στο «κάψιμο» των θερμίδων
Ο μεταβολισμός μπορεί να ρυθμίζεται εν μέρει από τα γονίδια ενός ατόμου, ωστόσο κάθε ένας μπορεί με φυσικό τρόπο να «του δώσει επιπλέον στροφές».

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γνωρίζετε ποιες είναι οι κατάλληλες τροφές, που μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε το μεταβολισμό σας και κατά συνέπεια να κατορθώσετε να «κάψετε περισσότερο λίπος από το σώμα σας.

Τα παρακάτω εννιά τρόφιμα μπορούν να ενισχύσουν το μεταβολισμό σας… «φυσικά»:

Το ασπράδι των αυγών
Είναι πλούσια στα απαραίτητα αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας, τα οποία βοηθούν στο να κρατούν «σε αναμμένα κάρβουνα» το μεταβολισμό, όπως ανέφερε στο FoxNews o διατροφολόγος David Grotto. Τα αυγά, ακόμη, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνη D.

Άπαχο κρέας

Το άπαχο κρέας είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου (η έλλειψη σιδήρου επιβραδύνει το μεταβολισμό). Φροντίστε να εντάξετε στη διατροφή σας τρεις έως τέσσερις μερίδες τροφίμων πλούσιων σε σίδηρο καθημερινά, όπως κοτόπουλο ή δημητριακά.

Νερό 

Ακόμη κι αν είστε ελαφρά αφυδατωμένος, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνει τη λειτουργεία του, λέει ο καθηγητής Dr Scott Isaacs από το τμήμα Ιατρικής του πανεπιστημίου του Emory. Συμβουλή: Πίνετε κρύο νερό, γιατί το σώμα σας αναγκάζεται να κάψει περισσότερες θερμίδες για να ζεσταθεί.

Πιπεριές τσίλι

Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, μια χημική ουσία που δίνει επιπλέον ώθηση στο μεταβολισμό. Προσθέστε ψιλοκομμένο τσίλι στο φαγητό σας μία φορά την ημέρα. Οι πιπεριές τσίλι είναι ακόμη πολύ πλούσιες σε βιταμίνη C.

Καφές

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Physiology & Behavior, ο μέσος μεταβολικός ρυθμός των ανθρώπων που έπιναν καφέ με καφεΐνη ήταν 16% υψηλότερος από εκείνων που έπιναν ντεκαφεϊνέ.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει μια φυτική ένωση (EGCG), η οποία βοηθά στην καύση του λίπους.

Γάλα


Μελέτη του Michael Zemel, πρώην διευθυντή του Ινστιτούτου Διατροφής στο πανεπιστήμιο του Τενεσί, έδειξε ότι η κατανάλωση ασβεστίου βοηθά στο μεταβολισμό του λίπους.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Τα δημητριακά ολικής άλεσης βοηθούν τον οργανισμό να «κάψει» περισσότερες θερμίδες, γιατί απαιτείται επιπλέον προσπάθεια για να διασπαστούν σε σύγκριση με τα επεξεργασμένα δημητριακά, όπως το λευκό ψωμί και τα μακαρόνια. Τα δημητριακά ολικής άλεσης (καστανό ρύζι, πλιγούρι, βρώμη) είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες.

Φακές

Περίπου το 20% των γυναικών παρουσιάζουν έλλειψη σιδήρου, με αποτέλεσμα ο οργανισμός τους να μην μπορεί να κάψει αποτελεσματικά τις επιπλέον θερμίδες. Μία κούπα φακές παρέχει το 35% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε σίδηρο.
newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις