Μετά από πόσο χρονικό διάστημα βλέπουμε αποτέλεσμα με τη γυμναστική;

Με ένα τακτικό πρόγραμμα αερόβιας άσκησης και προπόνηση δύναμης τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα οφέλη δεν είναι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά.


Αναλυτικότερα :


Σχετικά με τα ψυχολογικά οφέλη η άσκηση είτε αερόβια, είτε με αντιστάσεις, βελτιώνει την διάθεσή σας, μειώνει το στρες και βοηθάει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης μόνο με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδασύμφωνα με την ένωση εφαρμοσμένης αθλητικής ψυχολογίας.

Η αερόβια αντοχή βελτιώνεται μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, όταν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα αερόβιας δραστηριότητα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα

Μέσα σε μία - δύο εβδομάδες μετά την έναρξη ενός νέου προγράμματος προπόνησης δύναμης μπορείτε να δείτε τα τα αποτελέσματα της άσκησης κυρίως στις νευρομυικές προσαρμογές που δημιουργούνται στο σώμα σας.. Σχετικά με την αύξηση της δύναμης και της μυϊκότητας , τα πρώτα εμφανή αποτελέσματα παρατηρούνται περίπου μετά από ένα μήνα τακτικής άσκησης και φυσικά το αποτέλεσμα εξαρτάται πάντα από την ένταση και το επίπεδο αντίστασης.


fitnesspulse.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις