Εννιά παχυντικές και βλαπτικές τροφές που επιτρέπεται να τις βάλουμε στο τραπέζι μας μόνο 2 φορές το χρόνο

Υπάρχουν κάποιες τροφές που είτε από μόνες τους, είτε ως πρόσθετο σε άλλο φαγητό μας τραβούν σαν... σειρήνες. Ωστόσο, όχι μόνο δεν έχουν κάποια θρεπτική αξία, αλλά ρίχνοντάς μας εκτός διατροφικού προγραμματισμού, προκαλούν και κακό στην υγεία.


Οπως σημειώνει το click@life.gr, η καθημερινή τους κατανάλωση μόνο σε καλό δεν πρόκειται να μας βγάλει και για το λόγο αυτό, καλό είναι να αποφεύγονται και να καταναλώνονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ή δυνατόν, μόνο μια - δυο φορές το χρόνο.


Οι εννιά τροφές που πρέπει να αποφεύγονται είναι οι εξής:


  • Smoothies
Συνήθως αυτά που φτιάχνουν στα μαγαζιά περιέχουν παγωτό ή ζαχαρούχο γάλα, για να  είναι πιο εύγεστα, χωρίς να προσφέρουν τίποτα στη διατροφή μας.


  • Πατατάκια
Τα πατατάκια, όπως είναι γνωστό, δεν είναι και η πιο υγιεινή τροφή που κυκλοφορεί, ενώ αυτά που έχουν γεύσεις είναι γεμάτα χημικά και συντηρητικά επιβαρύνοντας τον οργανισμό μας με ουσίες που του είναι παντελώς άχρηστες.


  • Δημητριακά γεμάτα ζάχαρη
Τα δημητριακά με ζάχαρη δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια θερμιδική «βόμβα» στο τραπέζι, γεμάτη, μάλιστα, με συντηρητικά.


  • Ενεργειακά ποτά
Είναι σαφώς καλύτερο να καταναλώσει κάποιος ένα γλυκό, παρά ένα ενεργειακό ποτό που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να περιέχει περισσότερη ζάχαρη από μια σοκολάτα.


  • Επεξεργασμένα αλλαντικά
Λουκάνικα, σαλάμια και άλλα παρόμοια αλλαντικά, αποτελούν θερμιδικές «βόμβες», γεμάτες λίπη και νάτριο που το μόνο που προσφέρουν είναι να μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην παχυσαρκία, το διαβήτη και στα προβλήματα καρδιάς.


  • Αναψυκτικά
Η εκτεταμμένη κατανάλωση αναψυκτικών, συνδέεται, όχι μόνο με την παχυσαρκία, (αφού είναι γεμάτα ζάχαρη), αλλά και με τη νεφρική ανεπάρκεια, τον καρκίνο και την υπέρταση.


  • Φαγητά διαίτης
Τα φαγητά διαίτης, όχι μόνο δεν αδυνατίζουν, αλλά είναι γεμάτα με τρανς λιπαρά που ευθύνονται με τη σειρά τους για την κακή λειτουργία της καρδιάς και την ανεβασμένη χοληστερίνη.


  • Μαγιονέζα
Μπορεί να είναι γευστική και οι περίσσοτεροι να θεωρούν ότι προσθέτοντας ένα κουταλάκι μαγιονέζας στο τοστ τους, στη σαλάτα τους ή οπουδήποτε αλλού, δεν κάνουν ιδιαίτερο κακό στον οργανισμό τους,  αλλά σίγουρα θα άλλαζαν γνώμη αν μάθαιναν ότι ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα περιέχει 90 θερμίδες, 10 γραμμάρια λίπους και 90 μιλιγκραμ νατρίου.


  • Μαργαρίνη
Η μαργαρίνη χρησιμοποιείται ως εναλλακτική το λιπαρού βουτύρου, αγνοώντας ότι είναι γεμάτη τρανς λιπαρά τα οποία συνδέονται εκτός των άλλων, ευθέως με τον καρκίνο, το διαβήτη και τα προβλήματα στην καρδιά.


Πηγή: www.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις