Πως μπορώ να αποκτήσω γραμμωμένους κοιλιακούς σε δύο μήνες;

"Το οπτικό αποτέλεσμα της άσκησης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Η ηλικία, το φύλο, το είδος της άσκησης που κάνεις, η διατροφή  αλλά και η ίδια η κατασκευή του σώματός σου μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Αρχικά ξεκίνα με τη διατροφή και το βάρος σου! Όσο γυμνασμένοι και να είναι οι κοιλιακοί σου θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ένα παχύ στρώμα λίπους μπορεί να τους καλύψει! Άρα περιόρισε την κατανάλωση λιπών και ακολούθησε μία ισορροπημένη διατροφή έτσι ώστε να μειωθεί συνολικά το λίπος του σώματός σου.



΄Στους άνδρες ειδικά η περιοχή της κοιλιάς αποτελεί κύρια λιποαποθήκη ενώ στις γυναίκες παρόλο που το συνολικό ποσοστό του σωματικού τους λίπους είναι περισσότερο, οι λιποαποθήκες τους βρίσκονται κυρίως στους μηρούς και όχι τόσο στην κοιλιά! Επίσης πρέπει να γνωρίζεις ότι η αερόβια άσκηση όπως το τρέξιμο, το ποδόσφαιρο, η κολύμβηση κτλ προκαλούν ανακατανομή του σωματικού λίπους. Έτσι το κοιλιακό λίπος  μειώνεται  και η κατανομή γίνεται περισσότερο περιφερειακή. Με αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός προστατεύεται από το μεταβολικό σύνδρομο και διατηρείται υγιής. Συνόδευσε την ισορροπημένη διατροφή με αρκετή άσκηση που να  γίνεται με τρόπο τέτοιο ώστε να ενισχύσει το οπτικό αποτέλεσμα. Οι κοιλιακοί είναι μύες στηρικτικοί δηλαδή το κύριο έργο τους είναι να στηρίζουν τον κορμό έτσι ώστε να μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των μυών που στηρίζονται σε αυτούς.



Άρα χρειάζεσαι δύο τρόπους άσκησης. Την στοχευμένη άσκηση στους ίδιους τους κοιλιακούς αλλά και την άσκηση που θα τους γυμνάζει μαζί με το υπόλοιπο σώμα. Όσο περισσότερο τους γυμνάσεις τόσο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα. Δώσε έμφαση στην άσκηση που γίνεται χωρίς διαλείμματα διότι οι κοιλιακοί είναι μύες που είναι φτιαγμένοι για να δουλεύουν συνεχώς καθώς έχουν σταθεροποιητικό ρόλο. Δούλεψε με πολλές διαφορετικές ασκήσεις για να εστιάσεις στην πλάγια, κάτω και πάνω μοίρα τους. Αλλά μην περιοριστείς μόνο σε αυτό! Οι μυς σου πρέπει να μην χαλαρώνουν τελείως όταν δεν θα γυμνάζεσαι. Την υπόλοιπη ημέρα προσπάθησε να διορθώνεις τη στάση του σώματός σου και να στέκεσαι σωστά διατηρώντας τους κοιλιακούς σου σε μία ελαφριά θέση σύσπασης. Τέλος θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Κάποιοι άνθρωποι διαθέτουν το γενετικό υπόβαθρο που τους βοηθά για να έχουν γρήγορα αποτελέσματα. Έτσι για κάποιους λίγη άσκηση είναι αρκετή για γρήγορα οπτικά αποτελέσματα ενώ για κάποιους άλλους όχι! Καλά αποτελέσματα!"



Εύα Καραχάλιου
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
boro.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις