Τι πραγματικά κερδίζουμε από την άσκηση;

Αυτοπεποίθηση, καλύτερος ύπνος, αύξηση παραγωγικότητας και άλλα οκτώ…απρόσμενα οφέλη της άσκησης.


Καλύτερη διάθεση

Κινηθείτε. Η άσκηση, σας κάνει να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι. ‘Οταν ασκείστε, το σώμα σας παράγει ενδορφίνες- τις χημικές ουσίες που δίνουν ευφορία. Μπορείτε να δείτε τη διαφορά από τα πρώτα λεπτά κίνησης. Ωστόσο, η επίδραση της τακτικής άσκησης μπορεί να διαρκέσει για πολύ καιρό.


Περισσότερη ενέργεια

Μπορεί να μην το περιμένετε, αλλά η χρήση ενέργειας στην άσκηση σας δίνει περισσότερη ώθηση. Ορισμένες φορές, όταν είστε κουρασμένοι, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να κινηθείτε. Ωστόσο, όταν ασκείστε τακτικά, η κούραση φεύγει και βρίσκεστε σε καλύτερη φάση.


Καλός ύπνος

Να ασκείστε τακτικά για να μπορείτε να κοιμάστε πιο γρήγορα και πιο καλά. ‘Οσο σκληρότερα ασκείστε τόσο πιθανότερο είναι να κοιμηθείτε καλά το βράδυ. Δεν έχει σημασία πότε ασκείστε, αρκεί να μην έχετε πρόβλημα να αποκοιμηθείτε. Αν όμως έχετε πρόβλημα, να ασκείστε νωρίτερα την ημέρα.


Περισσότερη αυτοπεποίθηση

Μόλις περπατήσατε 1 χιλιόμετρο. Μια τέτοια επιτυχία μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας κάνει έτοιμους να κατακτήσετε τα πάντα. Η άσκηση, σας κάνει να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας.


Λιγότερο στρες

Η άσκηση χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό σας. ‘Οταν το σώμα σας εργάζεται σκληρά, τα επίπεδα των ορμονών του στρες πέφτουν. Το άγχος απομακρύνεται ιδιαίτερα μετά την αεροβική.

Περισσότερο παραγωγικοί

Θέλετε να είστε πιο αποδοτικοί στη δουλειά σας; Κάντε ένα διάλειμμα και ασκηθείτε. Σε έρευνα, άνθρωποι που κινούνταν στη μέση της ημέρας ήταν πιο παραγωγικοί όταν επέστρεφαν στη δουλειά τους. ‘Ηταν επίσης πιο ευχαριστημένοι και συνεργάζονταν καλύτερα με τους συναδέλφους τους.


Έλεγχος βάρους

Η άσκηση και η διατροφή συνεργάζονται για να κρατήσουν το βάρος σας σε υγιή επίπεδα. Αν θέλετε να χάσετε μερικά εκατοστά από τη μέση ή να αποφύγετε να αυξήσετε το βάρος σας, το κλειδί είναι η άσκηση. Προσπαθήστε να ασκείστε 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.


Μακροζωία

Η τακτική άσκηση μπορεί να αυξήσει τα χρόνια που θα ζήσετε. Αυτό μετρά, ακόμα και αν δεν ασκείστε μανιωδώς. Αρκεί να κινείστε. Ακόμα και λίγη άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο. Η Αμερικανική ‘Ενωση Καρδιολογίας, σημειώνει ότι κάθε ώρα άσκησης προσθέτει 2 ώρες στη ζωή σας.


Δυνατά κόκκαλα και μυς

Τα οστά και οι μυς σας δυναμώνουν όταν ασκείστε. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κάνετε ασκήσεις βάρους, όπως άρση βαρών, τέννις, περπάτημα και χορό. ‘Ετσι μπορεί να χτίσετε κόκκαλα καθώς μεγαλώνετε. Μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά την οστεοπόρωση και να προστατεύεστε την ισορροπία και το συντονισμό σας.


Υγιής καρδιά

Δεν είναι μυστικό ότι η άσκηση είναι πολύ καλή για την καρδιά. Η τακτική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο της καρδιοπάθειας, βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και βοηθά στον έλεγχο ή την αποφυγή της υπέρτασης.


Χαμηλότερος κίνδυνος καρκίνου

Η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ειδών καρκίνου, όπως του παχέος εντέρου, του μαστού και του πνεύμονα. ‘Ανθρωποι με καρκίνο, επίσης έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής όταν ασκούνται.


Λιγότερος πόνος αρθρίτιδας

Αν πάσχετε από αρθρίτιδα, η τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει στη μείωση του ύπνου. Μπορεί επίσης να κάνει ευκολότερες τις καθημερινές δραστηριότητες. Δοκιμάστε το κολύμπι, που είναι εύκολο για τις αρθρώσεις.



iatronet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις