Αντικαταβολικές βιταμίνες ...για λιγότερη μυϊκή φθορά


Οι εντατικές προπονήσεις αυξάνουν την οξείδωση του οργανισμού, κάτι το οποίο οδηγεί και μεγαλύτερες μυϊκές φθορές. Αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας. Μια φόρμουλα με bcaa αμινοξέα σίγουρα θα βοηθήσει, όμως μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the International Society of Sports Nutrition προτείνει την συμπληρωματική λήψη αντιοξειδωτικών συστατικών.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές ανέλαβαν 10 αθλητές χορηγώντας τους βιταμίνη C και Β (η μία ομάδα) και placebo συστατικά (η δεύτερη ομάδα). Μετά από 3 μήνες οι έλεγχοι έδειξαν ότι και οι δύο ομάδες ασφαλώς βελτίωσαν την αντοχή τους, όμως η πρώτη ομάδα εμφάνισε πολύ μικρότερες μυϊκές φθορές μετά την προπόνηση.

Σίγουρα περιμένουμε μεγάλες φθορές μετά την προπόνηση. Αυτό είναι και το νόημα άλλωστε. Οι φθαρμένες μυϊκές ίνες, με την κατάλληλη λήψη αμινοξέων και τη σωστή ανάρρωση, θα «αναγεννηθούν» πιο δυνατές και μεγάλες. Όμως οι μυϊκές φθορές συνήθως δεν έρχονται μόνες τους. Συνήθως συμπαρασύρουν σε πτώση όλο τον οργανισμό αλληλεπιδρώντας. Κάτι που πρέπει να προσέχουμε με τη λήψη βιταμινών.
.xtr.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις