Πόσος χρόνος χρειάζεται για την ανάκαμψη των μυών μετά από προπόνηση αντίστασης;

Έμπειροι bodybuilders και λάτρεις της προπόνησης αντίστασης, θα σας πουν ότι η δύναμη και το μέγεθος των μυών δεν χτίζονται μόνο στο γυμναστήριο. Χρειάζονται αμινοξέα από πρωτεΐνες αλλά και χρόνος μακριά από το γυμναστήριο για να μεγαλώσουν και να γίνουν ισχυρότεροι. Στη συνέχεια ακολουθεί η συζήτηση για το πόσο καιρό διαρκεί η διαδικασία της ανάκαμψης των μυών και του οργανισμού γενικότερα.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Strength & Conditioning Research προσφέρει κάποια διορατικότητα σε ανεκπαίδευτες γυναίκες που βρίσκονται γύρω στα 20 τους χρόνια. Οι ερευνητές έβαλαν 10 άτομα να εκτελούν 4 σετ των 10 επαναλήψεων στο 80% της μέγιστης τους δύναμης. Πήραν μετρήσεις στις 24, 48 και 72 ώρες μετά την προπόνηση για να δουν αν είχαν ανακτήσει τα αρχικά επίπεδα της αντοχής τους. Ακόμα και μετά από 72 ώρες, τα αρχάρια αυτά άτομα δεν είχαν αναρρώσει πλήρως από την προπόνηση αντίστασης.

Αποτέλεσμα: Αυτά τα άτομα ήταν νέα στην προπόνηση με βάρη, και το γεγονός αυτό είχε συμβάλει με τη διάρκεια της ανάκτησής τους, ιδίως αφού η προπόνηση ήταν αρκετά έντονη. Μια πρωτεΐνη ορού γάλακτος εντός 30 λεπτών από την ολοκλήρωση της γυμναστικής θα μπορούσε να συμβάλει επίσης. Η γενική σύσταση είναι να δώσετε σε κάθε ομάδα μυών τουλάχιστον 48 ώρες για να ανακάμψει. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί bodybuilders και λάτρεις της γυμναστικής χωρίζουν τις προπονήσεις τους σε πάνω και κάτω μέρος του σώματος με μια ημέρα αφιερωμένη στην καρδιοαναπνευστική άσκηση μετά από 2 συνεχόμενες ημέρες προπόνησης με βάρη.
            .fit-blaster.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις