Καυτερές τροφές και καρκίνος του εντέρου

Η καψαϊκίνη μπορεί να έχει προληπτική δράση
Η χημική ουσία που περιέχεται στις καυτερές τροφές (καψαϊκίνη) θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.

Ερευνητές έδωσαν καψαϊκίνη σε γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, γενετικά επιρρεπή στην ανάπτυξη πολλαπλών όγκων στο γαστρεντερικό τους σωλήνα.

Η καψαϊκίνη ενεργοποιούσε έναν υποδοχέα πόνου στα επιθηλιακά κύτταρα των εντέρων, ξεκινώντας μια αντίδραση που μείωνε τον κίνδυνο ανάπτυξης όγκων στο παχύ έντερο.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι η «θεραπεία» αυτή παρέτεινε τον προσδόκιμο όρο ζωής των ποντικιών πάνω από 30%. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, διαπίστωσαν ότι ήταν πιο αποτελεσματική όταν συνδυαζόταν με ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο (celecoxib), το οποίο έχει εγκριθεί για τη θεραπεία κάποιων μορφών αρθρίτιδας.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Clinical Investigation, αναφέρει ότι οι ασθενείς που έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του παχέος εντέρου ή του ορθού πρέπει να εντάξουν την καψαϊκίνη στη διατροφή τους, προκειμένου να αποτρέψουν την ανάπτυξη όγκων.

Η καψαϊκίνη χρησιμοποιείται ως αναλγητικό σε τοπικές αλοιφές, περιορίζοντας την ικανότητα των νεύρων να «στέλνουν σήματα» πόνου για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.
newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις