Αυτή είναι η άσκηση που γυμνάζει κοιλιά, οπίσθια και γλουτούς ταυτόχρονα!

Οι προπονητές, οι δάσκαλοι γιόγκα και πιλάτες τη λατρεύουν.. και το ίδιο προκειται να συμβεί και με σένα!

Πρόκειται για τη γνωστή από τα παιδικά μας χρόνια γέφυρα η οποία είναι μία από τις πιο σημαντικές ασκήσεις της γιόγκα και του πιλάτες με τους trainers να την εντάσουν στα περισσότερα μαθήματά τους.

Ο master trainer ενός από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια της Νέας Υόρκης λέει πως τα οφέλη είναι πολλά για τα οπίσθια, τους γοφούς και το χαμηλότερο κομμάτι της πλάτης σου. Η συγκεκριμένη άσκηση χτίζει μύες, βελτιώνει την ευλυγισία και μπορεί να μπει εύκολα στην καθημερινότητά σου. 
askisigiagloutous
Δες πώς μπορείς να κάνεις την κλασική γέφυρα και μία λίγο πιο απαιτητική παραλλαγή της.

Κλασική γέφυρα
Ξάπλωσε ανάσκελα, λύγισε τα γόνατά σου έχοντας τα πέλματά σου σε ευθεία στο πάτωμα και ανοιχτά στο ύψος των ώμων σου. Σήκωσε τους γλουτούς σου από το έδαφος πιέζοντας με τα πέλματά σου μέχρι το σημείο που το σώμα σου από τα γόνατα μέχρι τους ώμους σου θα είναι μία ευθεία. Πίεσε τους γλουτούς και τους κοιλιακούς σου, μείνε για 2 δευτερόλεπτα και κατέβασέ τους στο δάπεδο. Μείνει για 3 δευτερόλεπτα και ξανανέβα. Επανέλαβε για 15-20 φορές.

Εναλλακτική: Γέφυρα με λίγη δυσκολία
Ξεκίνα σηκώνοντας το γόνατό σου στο στήθος ή εκτείνοντάς το πάνω από το έδαφος. Έπειτα σήκωσε τους γλουτούς σου όπως κάνεις και στην κλασική γέφυρα. Δουλεύοντας την κάθε πλευρά του σώματός σου χωριστά, την απομονώνεις με αποτέλεσμα να δυναμώνει περισσότερο.



Αμαλία Βάγια

faysbook.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις