Ασκήσεις για δυνατούς και γραμμωμένους κοιλιακούς























Η ομάδα του fitness pulse σας προτείνει τις παρακάτω ασκήσεις για να ενδυναμώσετε τους κοιλιακούς σας.

1η άσκηση

Ξαπλώστε ανάσκελα με πόδια λυγισμένα στο έδαφος και με τα χέρια πίσω απ’το κεφάλι. Σηκωθείτε αργά, κάμπτοντας τον αυχένα και  χωρίς να τον πιέζετε.


2η άσκηση

Τοποθετείστε το σώμα σας όπως βλέπετε στη φωτογραφία  με τεντωμένα πόδια  και ανασηκώστε τη λεκάνη σας με τη δύναμη των κοιλιακών σας χωρίς να βάζετε ένταση στα χέρια και στον αυχένα.

 

3η άσκηση

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα  πόδια επάνω και  λυγισμένα στις  90Ο . Τοποθετείστε τα χέρια πίσω από το κεφάλι και ανασηκώστε τον κορμό φέρνοντας ταυτόχρονα τα γόνατα προς το στήθος.
 

4η άσκηση

Διατηρείστε τα πόδια σας λυγισμένα όπως στην παραπάνω άσκηση και ανασηκώστε τον κορμό εκτελώντας  εναλλαγή αντίθετου ποδιού - χεριού όπως στη φωτογραφία.


5η άσκηση

Τοποθετείστε το σώμα σας στο πλάι και στηριχτείτε στον αγκώνα σας έχοντας τον κορμό και τα πόδια τεντωμένα σε απόλυτη ευθεία. Τα πέλματα σας μπορείτε να τα τοποθετήσετε όπως στη φωτογραφία(το ένα πάνω στο άλλο) ή προβάλλοντας το ένα εμπρός(χιαστί). Με τη δύναμη των κοιλιακών σας  αφήστε τη λεκάνη σας να πλησιάσει προς το έδαφος και επανέλθετε στην αρχική σας θέση αργά.
 

6η άσκηση

Ξαπλώστε μπρούμυτα και στηριχτείτε στους αγκώνες σας διατηρώντας όλο το σώμα σε απολυτή ευθεία όπως στη φωτογραφία.  Από αυτή τη θέση ανασηκώστε το ένα πόδι και μετά το άλλο με εναλλαγή.



Καλή σας προπόνηση
 .fitnesspulse.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις