8 τροφές με υδατάνθρακα που δεν πρέπει να αποκλείσετε από τη διατροφή σας [λίστα]

Μπορεί μια πρόσφατη έρευνα να έδειξε ότι μια διατροφή φτωχή σε υδατάνθρακες θα βοηθούσε περισσότερο στην απώλεια βάρους από ό,τι μια φτωχή σε θερμίδες, ωστόσο πριν αποκλείσετε τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σας, δείτε ποιες τροφές είναι τόσο απαραίτητες για την υγεία και τον οργανισμό σας που δεν πρέπει να διανοηθείτε τη ζωή σας χωρίς αυτές.
1. Φασόλια
Μαυρομάτικα, άσπρα, ξερά... Οπως και να είναι όλα περιέχουν την απαραίτητη ποσότητα ινών και λίγης ζάχαρης, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και ενδείκνυνται για χορτοφάγους οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στην πρωτεΐνη του κόκκινου κρέατος. Μάλιστα, μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν φασόλια είχαν την τάση να τρώνε λιγότερο σε σχέση με εκείνους που δεν το έκαναν και κατά συνέπεια έχαναν κιλά.
2. Κολοκύθα
Η γλυκιά κίτρινη κολοκύθα είναι μια ακόμη τροφή που περιέχει λίγη ζάχαρη, ενώ είναι και αυτή πλούσια σε ίνες. Επιπλέον, η κολοκύθα περιέχει καροτενοειδή, που είναι αντιοξειδωτικά.
3. Βρώμη
Εκτός από πλούσια σε ίνες η βρώμη είναι ταυτόσημη με την απώλεια βάρους και τη βελτίωση της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού. Παράλληλα, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για εκείνους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη χοληστερόλη, αφού έχει αποδειχθεί πως μειώνει τα επίπεδά της. Εντάξει έχει αρκετή ζάχαρη, αλλά μπορεί να καταναλωθεί με μέτρο.
4. Ποπ-κορν
Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο, το ποπ-κορν πρέπει να το περιλαμβάνετε στη διατροφή σας γιατί είναι πλούσιο σε ίνες. Βέβαια, επιβάλλεται να το μαγειρεύετε στον ατμό και χωρίς βούτυρο και αλάτι.
5. Κινόα
Εκτός από πλούσιο σε ίνες, το κινόα είναι ο ορισμός της απόλυτης πηγής πρωτεΐνης. Γεγονός που σημαίνει ότι περιέχει και τις εννέα ευεργετικές ουσίες και αμινοξέα που έχουν πρωτεϊνούχες τροφές. Πρόκειται για αμινοξέα τα οποία δεν μπορεί να παράξει από μόνος του ο ανθρώπινος οργανισμός.
6. Γλυκοπατάτα
Εντάξει, αν δεν βρείτε γλυκοπατάτες, μείνετε στην ποικιλία που αγοράζετε έτσι κι αλλιώς, αλλά προς θεού μην τις ξεφλουδίσετε. Στο φλούδι περιέχονται όλες οι ευεργετικές ίνες. Ωστόσο, η γλυκοπατάτα περιέχει και καροτενοειδή, βιταμίνη C, πρωτεΐνες και κάλιο.
7. Μπανάνα
Θεωρείται η μπάρα της φύσης, καθώς αποτελεί την πιο φυσική πηγή ενέργειας λόγω ακριβώς της ισορροπημένης ποσότητας υδατάνθρακα και ζάχαρης που περιέχει. Είναι επίσης, πλούσια σε βιταμίνη Β6 και ίνες.
8. Μούρα
Οποιαδήποτε ποικιλία μούρων και να επιλέξετε θα λάβετε ίνες και ένα σωρό από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Τα βατόμουρα είναι ακόμα καλύτερα γιατί έχουν ελάχιστες θερμίδες και πολλές αντιγηραντικές ιδιότητες.

.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις