Αποτοξίνωση - εξπρές με έξι τροφές!

Νιώθετε ένα ενοχλητικό πρήξιμο; Μήπως έχετε δυο με τρία παραπάνω κιλά; Ξεχάστε τις σκληρές δίαιτες και τη στέρηση! Κάντε μια express αποτοξίνωση του οργανισμού σας βάζοντας στο διατροφολόγιό σας τις 6 τροφές που σας προτείνουμε και θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα.

Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στις παρακάτω τροφές θα σας επιτρέψουν να απαλλαγείτε με ασφάλεια από τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στον οργανισμό σας, θα εκτοξεύσετε τα επίπεδα της ενέργειά σας και θα αναζωογονήσετε την υγεία σας!'

Σκόρδο


Μπορεί η ισχυρή οσμή του σκόρδου να προκαλεί ακόμα και δάκρυα, ωστόσο η κατανάλωσή του ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και ξεπλύνει από τις τοξίνες. Είναι πλούσιο σε θειούχες ενώσεις, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την χαρακτηριστικά έντονη οσμή του, για την γεύση του, αλλά και για τα περισσότερα οφέλη του για την υγεία. Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να σας πείσουν, να ξέρετε ότι το σκόρδο ανήκει στην ίδια οικογένεια με τα κρεμμύδια και τα πράσα, οπότε είναι κι αυτά καλά υποκατάστατα.

Πράσινο λάχανο


Γενικότερα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο μετά από μια διατροφική κραιπάλη. Το πράσινο λάχανο περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, ενώ είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά που υπάρχουν. Χρησιμοποιήστε το σε σούπες ή με βραστά λαχανικά, ιδιαίτερα τώρα μετά την εορταστική περίοδο.

Εσπεριδοειδή


Όλα τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια με βιταμίνη C και καθαρίζουν τον οργανισμό σας. Η βιταμίνη C μάλιστα ενθαρρύνει το συκώτι για να παράγει ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται γλουταθειόνη, το οποία βοηθά τον οργανισμό να καθαρίσει και μετατρέπει τις τοξίνες σε εύπεπτο υλικό. Επιπλέον, η κατανάλωση εσπεριδοειδών μπορεί να ξυπνήσει τον μεταβολισμό σας και να βοηθήσει στην καύση λίπους. Επιλέξτε να φάτε σκέτο ένα πορτοκάλι, μανταρίνι, ή γκρέιπφρουτ, ειδάλλως προτιμήστε τα ακόμα και σε σαλάτα. Το λεμόνι και το λάιμ είναι επίσης καλές επιλογές με κοτόπουλο ή σε σαλάτα.

Αβοκάντο


Το αβοκάντο συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία. Περιέχει μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται γλουταθειόνη, η οποία μπλοκάρει τουλάχιστον 30 διαφορετικές καρκινογόνες ουσίες, ενώ βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, μαγνήσιο και η πρωτεΐνη που περιέχουν βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και αφαιρεί τις ακαθαρσίες από το έντερο.

Φασόλια

Τα φασόλια είναι από τα πιο υποτιμημένα όσπρια ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Αυτή η σούπερ τροφή αποτελεί πλούσια πηγή του μολυβδαινίου, ενός μετάλλου που ενεργοποιεί τα αποτοξινωτικά ένζυμα που χρειάζονται για να αποβληθούν οι ακαθαρσίες από το σώμα. Τα φασόλια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β.

Πηγή: govastileto.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις