Βαρέθηκες; Άλλαξε ασκησιολόγιο τώρα!

Ξαφνικά στη μέση της προπόνησης νιώθεις βαρεμάρα, τα βάρη δεν σηκώνονται ενώ στο διάδρομο νιώθεις ότι θα σε πάρει μαζί του! Αρχίζεις να αναρωτιέσαι τι έπαθες. Υπολογίζεις, μετράς και διαπιστώνεις ότι η διατροφή σου είναι εντάξει, ενώ ξεκουράζεσαι τις ώρες που πρέπει. Τότε τι σου συμβαίνει και σου προκαλεί αυτή την ατονία;
Η βαρεμάρα του προγράμματος. Αυτή είναι η απάντηση και δεν έχει να κάνει με τη χρονική διάρκεια του κάθε προγράμματος που συνήθως διαρκεί έξι εβδομάδες. Δεν έχει σημασία αν εσύ έχεις κάνει μόνο τις τέσσερις και σε έχει πιάσει βαρεμάρα. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, αλλά κυρίως είναι οι ασκήσεις, που ίσως δεν σου αρέσουν ή τις κάνεις τόσο εύκολα, όσα κιλά και αν ανεβάσεις που σου προκαλούν βαρεμάρα.
Είναι σίγουρο ότι στην προπόνηση η βαρεμάρα δεν χωράει. Για να προπονηθούμε θα πρέπει να υπάρχει ποικιλία που να προκαλεί το ενδιαφέρον.
Βέβαια σε κάποιες προπονήσεις, όλοι μας βαριόμαστε. Αν αυτό έχει συμβεί μια φορά δεν έγινε και τίποτα. Μπορεί απλά να μας επηρεάζουν κάποιοι άλλοι παράγοντες. Αν όμως συμβαίνει σε κάθε προπόνηση, τότε μην αφήσεις τον χρόνο να χαθεί. Αν βαριέσαι δεν προπονείσαι σωστά και το ξέρεις. Αυξάνεις άθελα σου τον χρόνο των διαλειμμάτων πιάνοντας κουβέντα με τους άλλους ή κάθεσαι και χαζεύεις χωρίς λόγο την τηλεόραση ή ακούς τη μουσική του χώρου.
Η λύση είναι απλή. Τροποποίησε το πρόγραμμα σου. Ζήτα από τον γυμναστή να σου αλλάξει ασκήσιολόγιο πάνω στο ίδιο πρόγραμμα και έτσι η προπόνηση σου θα αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον. Άλλη λύση είναι να εντάξεις περισσότερες προπονήσεις εκτός γυμναστηρίου έτσι για να αλλάξεις παραστάσεις!
Σε κάθε περίπτωση κάνε αλλάγες που όμως δεν θα αλλάξουν τον βασικό στόχο του προγράμματος σου!
http://www.activeman.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις