Ανακάλυψε των τέλειο συνδυασμό βοτάνων και φρούτων

Βότανα και φρούτα, ένας συνδυασμός δροσιστικός για το καλοκαίρι και γεμάτος βιταμίνες και πολύτιμα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να αντιμετωπίσει τις υψηλές θερμοκρασίες. Χυμοί και φρουτοσαλάτες σε μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς!
Κύρια συστατικά το νερό και το τσάι για τους χυμούς και τα φρούτα για τις φρουτοσαλάτες. Κοινό υλικό όλων, τα διάφορα βότανα που δίνουν όχι μόνο απλά γεύση διαφορετική αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας.
Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις τα έτοιμα αναψυκτικά και τα λοιπά δροσιστικά αφεψήματα με θερμίδες και συντηρητικά. Με φρούτα, με μυρωδικά, ακόμη και με φρέσκα λαχανικά, αποτελούν τη νέα τάση σε πάρτι, γάμους, αλλά και όταν απλώς χαλαρώνουμε στο σπίτι με φίλους και θέλουμε να πιούμε κάτι απόλυτα φυσικό που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας!
Δείτε τις συνταγές με πρώτες εκείνες των χυμών:
- Νερό με φράουλες και βασιλικό
Υλικά: 8 φρέσκα φύλλα βασιλικού, 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένες φράουλες,
Εκτέλεση: Προσθέτουμε τα υλικά σε μία μεγάλη γυάλινη κανάτα με νερό και παγάκια και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια αφήνουμε την κανάτα να παγώσει για 2 ώρες στο ψυγείο. Σουρώνουμε και είναι έτοιμο.
Μπορούμε αντί για βασιλικό να προσθέσουμε δυόσμο.
- Mαύρο τσάι, lime και δυόσμο
Υλικά: ½ λεμόνι σε λεπτές φέτες, ½ lime σε λεπτές φέτες, 4-5 φύλλα δυόσμου, 1 λίτρο μαύρο τσάι
Εκτέλεση: Πιέζω ελαφρά τα υλικά με μία ξύλινη κουτάλα στον πάτο της κανάτας, προσθέτω το τσάι και παγάκια και σερβίρω αμέσως. Προσοχή στα εσπεριδοειδή καθώς αν μείνουν πολύ ώρα μέσα στο νερό θα πικρίσουν. Το τσάι θα πρέπει να έχει βράσει νωρίτερα και να είναι κρύο.
- Νερό με πράσινο μήλο και κανελόξυλο – για τόνωση
Υλικά: 1 πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες, 1-2 ξυλάκια κανέλας
Εκτέλεση: Πιέζουμε ελαφρά τα υλικά με μία ξύλινη κουτάλα στον πάτο της κανάτας, προσθέτουμε νερό.
- Φρουτοσαλάτα
Μια φρουτοσαλάτα γεμάτη βιταμίνες για όλες τις ώρες. Πως την φτιάχνεις:
Κόβεις σε μικρά κομματάκια:
Ένα αχλάδι με τη φλούδα του, ένα μήλο με τη φλούδα του, ένα πορτοκάλι, ένα ξερό δαμάσκηνο, δυό ξερά σύκα, ένα ακτινίδιο, μισή μπανάνα, ένα ροδάκινο.
Έπειτα προσθέτεις:
Ένα ποτηράκι του κρασιού μαύρες σταφίδες , τρεις κουταλιές της σούπας σπασμένα αμύγδαλα, δυό κουταλιές της σούπας καρύδια, μισό κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ, ένα ποτηράκι του κρασιού πετιμέζι ή δυό κουταλιές μέλι αραιωμένο με πολύ λίγο νερό
Αφού το ανακατέψεις το πασπαλίζεις με μισό κουταλάκι κανέλα
Η διατροφική αξία αυτής της φρουτοσαλάτας είναι μεγάλη αφού περιέχει: Φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, σίδηρο, φθόριο, μαγνήσιο , ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, φυτοστερόλες, Ωμέγα-3 λιπαρά, Ωμέγα-6 λιπαρά, βιταμίνη C, βιταμίνη K, βιταμίνη A, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Β2, παντοθενικό οξύ, χολίνη, φολικό οξύ.
http://www.activeman.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις