Επιστροφή αλά …χαλαρά

Η εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου για πολλούς αποτέλεσε χαλάρωση από την προπόνηση και τη σκληρή καθημερινότητα. Οι πιο τυχεροί πήγαν διακοπές και οι λιγότερο τυχεροί ξέκλεψαν μερικές μέρες χαλάρωσης. Είτε ξέφυγες 15 ή 5 μέρες η επιστροφή στην προπόνηση και στη καθημερινότητα είναι καλό να γίνει σε χαλαρούς ρυθμούς…
Σήμερα Δευτέρα άρχισε σταδιακά. Δεν έχει σημασία αν έλειψες μόνο πέντε μέρες από τις προπονήσεις. Ο οργανισμός σου χαλάρωσε και το μυαλό ζει ακόμα σε ρυθμούς… ξάπλας και παραλίας!
Μια καλή λύση είναι ένα χαλαρό τρέξιμο στην ύπαιθρο με ορισμένες ισομετρικές ασκήσεις και κοιλιακούς. Το ίδιο μπορείς να κάνεις με το ποδήλατο. Μία ώρα χαλαρή προπόνηση με λίγα ανεβάσματα είναι ότι πρέπει για να πάρει μπροστά ο οργανισμός και να ξυπνήσει από τη χαλάρωση.
Αν πάλι δεν θέλεις να κάνεις προπόνηση έξω, πάνε γυμναστήριο και περιορίσου σε αεροβική προπόνηση. Άρχισε με ποδήλατο 15 λεπτών, κάνε διατάσεις πέντε λεπτών και πέρασε στον διάδρομο. Κάνε χαλαρό τρέξιμο 15 λεπτών και στη συνέχεια άλλα πέντε λεπτά διατάσεις και πέρασε στο στεπ. Άλλα 15 λεπτά προπόνηση που θα την ολοκληρώσεις με ισομετρικές ασκήσεις, κοιλιακούς και διατάσεις.
Για πρώτη μέρα απέφυγε τα βάρη! Άλλωστε θα έχεις όλο τον καιρό να μπεις ξανά!
Προγραμμάτισε τα βάρη από αύριο Τρίτη. Κάνε 30 λεπτά αεροβική σε σταθερό χαμηλό ρυθμό και στη συνέχεια κάνε από δύο ασκήσεις κάθε μυϊκή ομάδα με 15άρες επαναλήψεις και τρία σετ με λίγα βάρη.
Καλό θα ήταν να επαναλάβεις την πρώτη και τη δεύτερη μέρα με περισσότερη ένταση στις επόμενες δύο μέρες της εβδομάδας. Κάνε δηλαδή την Τετάρτη αεροβική προπόνηση είτε στο γυμναστήριο, είτε έξω, με πιο έντονο ρυθμό και interval και Πέμπτη αεροβική και βάρη ανεβάζοντας ρυθμό και κιλά!
Την Παρασκευή προτίμησε ένα πρόγραμμα με τρία 15λεπτα έντονης αεροβικής με διαλλείματα πέντε λεπτών με διατάσεις και προπόνηση με βάρη κυκλική για 30 λεπτά.
Έτσι θα είσαι έτοιμος να μπεις ξανά στο πρόγραμμα σου από την επόμενη Δευτέρα!
http://www.activeman.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις