Τι παθαίνει κάποιος που δεν πίνει πολύ νερό; Διαβάστε τα σημάδια

Το νερό είναι απαραίτητο στοιχείο για την καλή και εξισορροπημένη υγεία μας. Δεν το λένε τυχαία «η πηγή της ζωής». Όταν δεν παίρνουμε την απαραίτητη ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός μας τότε κινδυνεύουμε με σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Πριν όμως φτάσουμε στο σημείο αυτό ο οργανισμός μας, μας προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι δεν πίνουμε αρκετό νερό.
Σκουρόχρωμα ούρα: Εάν δεν πίνετε πολύ νερό τότε τα νεφρά και κατά συνέπεια τα ούρα σας θα σας προειδοποιήσουν. Τα ούρα θα μυρίζουν έντονα, δεν θα είναι διαυγή, αλλά σκουρόχρωμα και το χρώμα τους θα είναι σκούρο κίτρινο.
Αδυναμία: θα νιώθετε ότι θέλετε να κοιμάστε συνέχεια. Θα είστε κουρασμένοι. Ακόμη και η πιο απλή κίνηση θα σας κουράζει να την κάνετε. Εάν δε πάτε στην τουαλέτα και τα ούρα σας έχουν όπως είπαμε σκούρο χρώμα μάλλον θα πρέπει να αρχίσετε να πίνετε νερό.
afidatosi2
Σύγχυση: Αν για αρκετό καιρό δεν ενυδατώνεστε σωστά ο οργανισμός σας, θα χάνει τα υγρά του και σιγά σιγά θα αρχίσετε να μπαίνετε σε μια κατάσταση σύγχυσης. Θα δυσκολεύεστε να συγκεντρώσετε τις σκέψεις σας, να πάρετε μια απόφαση, και όλα θα σας φαίνονται δύσκολα. Παράλληλα θα νιώθετε έντονη ναυτία, ή και ζαλάδα που μπορεί να φτάσει και μέχρι τους ιλίγγους.
Κράμπες: Ένα από τα χαρακτηριστικά της αφυδάτωσης είναι και οι κράμπες. Εάν λοιπόν αρχίζουν να σας πιάνουν τότε κάτι μπορεί να σημαίνει αυτό. Οι μύες αρχίζουν τους σπασμούς και τις κράμπες επειδή δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε συνθήλες αφυδάτωσης.
http://www.invitromagazine.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις