Τα 5 …φθινοπωρινά βότανα που σε προστατεύουν

Το φθινόπωρο πολλά μπορούν να γίνουν… όπως να γίνεις λούτσα από ξαφνική βροχή, ενώ προπόνησε έξω και να …ξεπαγιάσεις. Μπορεί να νιώσεις «κομμένος» από την προπόνηση της επαναφοράς και την πολύ δουλειά… Γενικά το φθινόπωρο επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις υγείας και γι αυτό απαιτείται ισορροπημένη διατροφή.
Οι αλλαγές του καιρού, οι έντονοι ρυθμοί ζωής και η προπόνηση επιβαρύνουν τον οργανισμό που ζητά ενίσχυση και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη φυσική ενίσχυση με κάποια από τα δεκάδες βότανα που ενδείκνυνται για την ταραγμένη εποχή του φθινοπώρου.
Δες ποια είναι:
1. Τζιν σενγκ (Ginseng Panax: Θρέφει το φλοιό των επινεφριδίων όπου παράγεται η αδρεναλίνη, βελτιώνοντας τη φυσική ανταπόκριση του αδένα και προσφέροντας μια ανθεκτική στο στρες αλλά και σταθερή ενεργητικότητα και ζωντάνια στον οργανισμό.
2. Ελευθερόκοκκος: Βότανο με εξαιρετικά ευρείες ιδιότητες. Εκτός του ότι ρυθμίζει ορμόνες – κλειδιά στον οργανισμό μας αυξάνοντας την αντοχή στο στρες και την ενεργητικότητα του οργανισμού, ο τύπος αυτός τζιν σενγκ τονώνει την άμυνα του οργανισμού, είναι αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτικός. Ο ελευθερόκοκκος αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα, μιας ορμόνης που κινητοποιεί τον οργανισμό προάγοντας τη φυσιολογική απόκριση στο στρες.
3. Βιθανία (Withania): Τονώνει την άμυνα του οργανισμού, καθώς επίσης και τη μνήμη. Βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης και τη μείωση της χοληστερόλης του αίματος, έχει αντικαταθλιπτική δράση.
4. Γιέρμπα Μάτε (Yerba mate): Ιδανικό εναλλακτικό βότανο, που τονώνει το νευρικό σύστημα χωρίς τις παρενέργειες του καφέ. Μία βόμβα αμινοξέων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, το γιέρμπα μάτε τονώνει το αμυντικό σύστημα, προάγει τη λειτουργία του εγκεφάλου, ανακουφίζει από αλλεργίες. Τα χαμηλά επίπεδα καφεΐνης που περιέχει, παρουσία των θρεπτικών συστατικών του.
5. Τσουκνίδα: πλούσια σε σίδηρο και πυριτικό οξύ και το αφέψημά της δρά ευεργετικά στο αίμα ενώ εντείνει και την κυκλοφορία του. Φροντίζει το δέρμα και τα ταλαιπωρημένα από τον ήλιο του καλοκαιριού μαλλιά με πλύσεις.
http://www.activeman.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις