Μη σε πιάνουν οι τύψεις αν ορμήσεις στη τούρτα!

Μερικοί που κάνουν διατροφή στερούνται και είναι λογικό. Στερούνται πολύ, που πρέπει να έχουν σιδερένια θέληση για να αντέξουν στην πίεση του μυαλού στη λιγούρα του γλυκού και ειδικά μιας μεγάλης πανέμορφης τούρτας! Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να τρελαίνεσαι γιατί το μόνο που κάνεις είναι κακό στον εαυτό σου!
Κάποιες φορές μερικοί είναι τόσο υπερβολικοί που δεν δοκιμάζουν ούτε μια πιρουνιά από την τούρτα των γενεθλίων τους, φοβούμενοι ότι ο μεταβολισμός τους θα τρελαθεί και ξαφνικά θα χαθεί η γράμμωση και θα αποκτήσουν μια …τεράστια μπάκα!
Δεν είναι έτσι και ο λόγος είναι απλός! Όλες οι διατροφές, περιέχουν μέρα εκτόνωσης ή μέρα σαβούρας όπως το λένε άλλοι. Εκεί ο οργανισμός εκτονώνεται μαζί με το μυαλό. Το θέμα είναι να μην συνεχίσεις τις καταχρήσεις και την επόμενη μέρα και τη μεθεπόμενη.
Σκέψου ότι κάποια συστατικά, ακόμα και αυτά που περιέχονται σε ένα γλυκό, είναι χρήσιμα στον οργανισμό σου, όμως τα τρόφιμα που τα περιέχουν, δεν είναι για κάθε μέρα. Όπως η τούρτα για παράδειγμα.
Βέβαια έχουμε το παράδειγμα των …γλυκατζήδων που κρατιούνται με το ζόρι να μην ορμήσουν μέσα σε ένα ζαχαροπλαστείο και το ρημάξουν. Εκεί πράγματι υπάρχει κάποιο θέμα, αφού οι ίδιοι θεωρούν με το μυαλό τους, ότι αν δοκιμάσουν μια πιρουνιά από την τούρτα θα πέσουν ξανά με τα μούτρα στα γλυκά! Συνήθως πρόκειται για άτομα που είχαν μεγάλο σωματικό βάρος και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να γραμμώσουν ή απλά για να αδυνατίσουν. Αν είσαι ένας από αυτούς, τότε είσαι και από εκείνους που έχουν σιδερένια θέληση, επειδή το χάσιμο πολλών κιλών απαιτεί σιδερένια θέληση. Τότε λοιπόν σκέψου ότι αν δοκιμάσεις την τούρτα, δεν θα συνεχίσεις και την επόμενη μέρα, αφού θα σε προστατεύσει η θέληση σου. Απλά θα εκτονωθείς!
Σε γενικές γραμμές, το να μην μπορείς να αντισταθείς σε ένα γλυκό μια μέρα της εβδομάδας δεν είναι και μεγάλο θέμα. Μην γίνεσαι σπαστικός με την παρέα σου, με τον κολλητό ή την γυναίκα σου, κάνεις χειρότερο κακό στον εαυτό σου…
Το σίγουρο είναι πάντως ότι διατροφικά, το να φας ένα γλυκό δεν σημαίνει τίποτα!
 http://www.activeman.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις