Με αυτές τις τροφές αναπτύσσεις μυϊκό όγκο!

Ο μυϊκός όγκος δεν έχει να κάνει με αυτό που λένε κάποιοι αδαείς… «φουσκωτός»! Όταν προπονείσαι απλά και σοβαρά χρειάζεσαι σωστή διατροφή και τα κατάλληλα τρόφιμα που θα σου δώσουν την ενέργεια και θα αναπτύξουν τους μύες σου, ώστε να βγάζεις με αξιώσεις την προπόνηση και φυσικά την υπόλοιπη μέρα σου!
Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση μυϊκού όγκου, δες τι πρέπει να κάνεις:
1. Αύξησε την ποσότητα της τροφής και ειδικά την πρόσληψη πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη είναι το δομικό συστατικό των μυών. Αν δεν παίρνεις επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης, το σώμα σου δεν θα είναι σε θέση να χτίζει μυς. Υπολογίστε περίπου 1,5-2 γρ πρωτεΐνης για κάθε κιλό του σωματικού σας βάρους. Αν για παράδειγμα, το βάρος σου είναι 70 κιλά, τότε πρέπει να παίρνεις 105 έως 140 γραμμάρια πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας, σε καθημερινή βάση. Την επιπλέον ποσότητα θα την παίρνεις τρώγοντας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως είναι το κρέας, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και ίσως χρειαστείτε συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν πρωτεΐνη ή αμινοξέα. Τα συμπληρώματα διατροφής θα πρέπει να συνυπολογίσουν από τον διαιτολόγο σου.
2. Οι θερμίδες που λαμβάνουμε καθημερινά πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες του μεταβολισμού μας κατά τη διάρκεια της άσκησης και για την αποκατάσταση των μυών μετά την προπόνηση. Οι θερμίδες πρέπει να σας καλύπτουν για τις βασικές ανάγκες του μεταβολισμού και για τις ενεργειακές ανάγκες κατά τη διάρκεια της άσκησης, για την αποκατάσταση των μυών μετά την περίοδο της άσκησης και τέλος για την αύξηση μυικού ιστού.
3. Η επαρκής κατανάλωση υδατανθράκων είναι απαραίτητη για να καλυφθούν οι ενεργειακές σου ανάγκες για την άσκηση με βάρη αλλά και την αερόβια άσκηση.
Αυτές λοιπόν είναι οι καλύτερες τροφές για να αποκτήσεις τον μυϊκό όγκο που είναι αναγκαίος για το σώμα σου:
Πρωτεΐνη: Ψάρια (σολομός, τόνος, μπακαλιάρος), Αυγά, Στήθος κοτόπουλο, Τυρί cottage, ~ Πρωτεΐνη ορού γάλακτος, Άπαχο κόκκινο κρέας.
Υδατάνθρακες: Λαχανικά, Όσπρια, Φρούτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, Κουάκερ, (νιφάδες βρώμης), Πολύσπορο ψωμί, Μικρές ποσότητες ζυμαρικών (μαζί με τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη), Γλυκοπατάτες.
Λίπη: Λινέλαιο, Παρθένο ελαιόλαδο, Αμύγδαλα, ξηροί καρποί (όχι φυστίκια)
http://www.activeman.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις