ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΛΙΠΟΣ 5 καθημερινές τακτικές που θα οδηγήσουν τα κιλά σου σε άτακτη υποχώρηση

Περνάς ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο προσπαθώντας να χτίσεις το σώμα των ονείρων σου. Συχνά ξεχνάς ότι η λύση είναι πιο απλή και κρύβεται στο πιάτο σου. Το MH σου παρουσιάζει ένα ημερήσιο μενού, που θα δώσει ώθηση στο μεταβολισμό σου και θα διαλύσει το παραπανίσιο λίπος.
Πρωινό
Γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης, αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα
Υλικά
4 κ.σ. δημητριακά ολικής αλέσης
1 φλ. γάλα με 1,5% λιπαρά
2 αποξηραμένα δαμάσκηνα
2 αποξηραμένα βερίκοκα

Εκτέλεση
Ζέστανε το γάλα. Βάλε τα δημητριακά ολικής αλέσης σε ένα βαθύ πιάτο. Κόψε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα σε κύβους κι ανακάτευσέ τα με τα δημητριακά. Τέλος, βάλε το γάλα.

Γιατί ενισχυει το μεταβολισμό
Εχει βρεθεί ότι όσοι καταναλώνουν δημητριακά ολικής άλεσης στο πρωινό τείνουν να λαμβάνουν λιγότερα λιπαρά κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Ο συνδυασμός δημητριακών με γάλα σου δίνει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που ενισχύουν το μεταβολισμό των λιπών, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων.
Δεκατιανό
Φρουτοσαλάτα με μέλι και κανέλα

Υλικά
2-3 φρούτα εποχής (π.χ. μπανάνα, ακτινίδιο, μήλο, αχλάδι, φράουλες) κομμένα σε κομμάτια
1 κ.γ. μέλι
Κανέλα

Εκτέλεση
Κόψε τα φρούτα σε κομμάτια και τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το μέλι και την κανέλα.

Γιατί ενισχυει το μεταβολισμό
Τα φρούτα τροφοδοτούν τον οργανισμό με φυτικές ίνες, που μειώνουν την αποθήκευση λίπους. Επιπλέον, η κανέλα είναι ιδιαιτέρως λιποδιαλυτική, μιας κι αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, δηλαδή ελέγχει τη γλυκόζη του αίματος, παράγοντας ταυτόχρονα λιγότερη ινσουλίνη, η οποία έχει την τάση να συσσωρεύει λίπος στον οργανισμό.

Μεσημεριανό
Φιλέτο σολομού με σουσάμι

Υλικά
2 φιλετα σολομου
1½ κ.σ. σουσάμι
Φρέσκα ανάμεικτα μυρωδικά, όπως δεντρολίβανο, βασιλικό, ματζουράνα
2 φέτες λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα
1 μαρούλι
½ ματσάκι σπανάκι
½ ματσάκι ρόκα
2 κ.σ. ξιδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ανάμειξε τα μπαχαρικά με το σουσάμι και προσθεσε στο μείγμα το σολομό για να καλυφθούν όλες οι επιφάνειές του. Βάλε το σολομό σε ένα αντικολλητικό ταψί. τοποθετησε τις φέτες λεμονιού πάνω σε κάθε φιλέτο. Ψήσε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους
200° C. Ανάμειξε όλα τα λαχανικά με το dressing ξιδιού. Σέρβιρε κάθε φιλέτο σολομού με τη σαλάτα.

Γιατί ενισχυει το μεταβολισμό
Τα ω-3 λιπαρά που περιλαμβάνονται στο σολομό δρουν με τα ω-6 στο σουσάμι για αύξηση της μυϊκής μάζας.

Απογευματινό
Γιαούρτι με καρύδια, φρούτα εποχής και κανέλα

Υλικά
200 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
2 κ.σ. καρυδόψιχα
1 φλ. ψιλοκομμένα φρούτα εποχής (π.χ. μπανάνα, μήλο, αχλάδι)
κανελα

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακάτευσε καλά όλα τα υλικά.

Γιατί ενισχυει το μεταβολισμό
Το γιαούρτι παρέχει στον οργανισμό σημαντική ποσότητα ασβεστίου για τη ρύθμιση του ενεργειακού μεταβολισμού και το μεταβολισμό των λιπών. Συγκεκριμένα, όταν η πρόσληψη ασβεστίου από την τροφή είναι υψηλή, αυξάνεται η συγκέντρωσή του στο αίμα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η έκκριση της καλσιτονίνης, ορμόνης της οποίας ο βιολογικός ρόλος είναι να μειώνει τη λιπόλυση και να αυξάνει την αποθήκευση λιπών (τριγλυκερίδια) στον λιπώδη ιστό. Το γεγονός αυτό έχει αποτέλεσμα την αναστολή αποθήκευσης τριγλυκεριδίων στον λιπώδη ιστό και την επιτάχυνση της διαδικασίας της λιπόλυσης.


Βραδινό
Ομελέτα με ντομάτα, πιπεριά και μυρωδικά

Υλικά
2-3 αυγά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Κλωνάρια μαϊντανού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σπάσε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπά τα καλά. Βάλε αλάτι και πιπέρι και πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Ασε το μείγμα στην ακρη για 20’, ώστε τα αυγά να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο άρωμα από τα μυρωδικά.
Λάδωσε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίξε την πιπεριά και την ντομάτα και σόταρέ μέχρι να λιωσούν. Αδειασε στο τηγάνι το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να στερεοποιηθεί ελαφρως η επιφάνεια και να παραμείνει μαλακή. Με μια σπάτουλα μετακινησε την ομελέτα στη μία άκρη του τηγανιού και γύρνα την ανάποδα. Ψήσε για άλλα δύο λεπτά και μετάφερε τη στο πιάτο.

Γιατί ενισχυει το μεταβολισμό
Οι πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας βοηθούν στη διατήρηση του μυϊκού ιστού. Εάν το σώμα δεν τις λαμβάνει καθημερινά, τις αναπληρώνει από τη μυϊκή του μάζα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικές, γιατί βοηθούν στην επιβράδυνση της απορρόφησης της γλυκόζης, που με τη σειρά της μειώνει την πείνα και τα επίπεδα ινσουλίνης
.http://www.menshealth.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις