Οι 9 καλύτερες ασκήσεις για σούπερ χέρια!


Η εκγύμναση των χεριών αποτελεί το πιο κύριο μέλημα, μετά το στήθος, για πολλούς! Ασκήσεις διάφορες αλλά πολλοί περιορίζονται σε μια αυτοσυγκέντρωση ή πιέσεις στην τροχαλία. Άλλοι πάλι γυμνάζουν περισσότερο τον δικέφαλο, τα μπράτσα δηλαδή, αγνοώντας τον τρικέφαλο. Δες τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείς να τις εντάξεις στο πρόγραμμα σου και να αποκτήσεις συμμετρικά χέρια.
\Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς ότι χέρια δεν είναι μόνο τα μπράτσα, αλλά είναι και ο τρικέφαλος και ο πήχης, ακόμα και ο καρπός. Δυνατά και καλοσχηματισμένα χέρια συμπληρώνουν σωστά τη συμμετρία του κορμίου, χωρίς βέβαια να το παρακάνεις. Δες τις 9 καλύτερες ασκήσεις που επέλεξε το Activeman:
ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ
1. Κάμψεις με μπάρα
Σε αυτή την άσκηση πρέπει να προσέξεις να βάλεις τόσα κιλά όσο να μην μετακινείς σαν εκκρεμές τον κορμό σου.
2. Κάμψεις αλτήρα στο μαξιλάρι (Λαρι Σκοτ)
Φρόντισε να ακουμπάς όλο το μπράτσο στο μαξιλάρι, τεντώνεις το χέρι και με τον αλτήρα και κάμπτεις τον δικέφαλο μέχρι ο αλτήρας σχεδόν να ακουμπήσει στον ώμο. Η σωστή εκτέλεση προϋποθέτει αργή κίνηση (ειδικά στην αρνητική της φάση) και δεν απαιτούνται πολλά βάρη.
3. Σφυριά
Με τα πόδια στο άνοιγμα της λεκάνης και ελαφρώς λυγισμένα, κράτα τους αλτήρες με τεντωμένα χέρια έχοντάς τους στο πλάι των μηρών και εκτέλεσε κάμψη. Φρόντισε να μην κινείται ο κορμός σαν εκρεμμές.
4. Κάμψεις τροχαλίας καθιστός
Φρόντισε να κάμπτεις το χέρι μέχρι σχεδόν να ακουμπήσει το χέρι στον ώμο. Επανέλαβε εναλλάξ με το άλλο χέρι.
ΤΡΙΚΕΦΑΛΟΣ
1. Όρθια γαλλική με kettlebell
Γίνεται περίπου όπως με τον αλτήρα, όμως το Kettlebell σου δίνει μεγαλύτερα γωνία. Φρόντισε να κλειδώσεις καλά τον κορμό με τα πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων.
2. Πιέσεις στην τροχαλία
Θα πρέπει να προσέξεις την κλίση του κορμού και να μην καμπουριάζεις. Τα χέρια να είναι όσο το δυνατόν κολλημένα στον κορμό.
3. Εκτάσεις στη τροχαλία
Πιάνει τη λαβή ανάποδα και από ορθή γωνία τεντώνεις μέχρι το χέρι να έρθει στην ευθεία. Προσοχή να μην ξεκολλά το χέρι από τον κορμό. Επαναλαμβάνεις εναλλάξ με το άλλο χέρι.
http://www.activeman.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις