Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

4 ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Βελτίωσε την προπόνηση σου, αλλάζοντας τις κινήσεις στις παρακάτω κλασικές ασκήσεις.

Δεν έχει σημασία πόσα κιλά μπορείς να σηκώσεις ή πόση ώρα μπορείς να εκτελείς μία άσκηση. Αν κάνεις μία λάθος κίνηση, τότε μπορεί να τραυματιστείς και, φτου κι από την αρχή. «Μερικές από τις πιο γνωστές ασκήσεις είναι αυτές από τις οποίες κινδυνεύεις περισσότερο» σου λέει ο Mike Boyle, γυμναστής. Μάθε να τις κάνεις σωστά για να προστατέψεις το σώμα σου.
ΑΛΛΑΞΕΙΣΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΛΞΕΙΣΑυτή η κίνηση παράγει πολλή δύναμη και βελτιώνει τις επιδόσεις σου στις έλξεις. Επίσης, θα δυναμώσει πολύ τη λαβή σου. «Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις περισσότερες επαναλήψεις» λέει ο Boyle. «Είναι, όμως, και πολύ επικίνδυνη για τους ώμους, που είναι από τις πιο ευαίσθητες αρθρώσεις».
ΚΑΝΕ ΕΛΞΕΙΣ ΜΕ 2Η ΛΑΒΗΟι πιο πολλοί άντρες μπορούν να κάνουν πιο πολλές έλξεις με 2η λαβή αντί για 1η. Η 2η λαβή ενεργοποιεί το δικέφαλο του χεριού. Η 1η ενεργοποιεί περισσότερο τους μυς της πλάτης κι αφήνει τα χέρια πιο αδρανή. Δέσε τα πόδια και φέρε το στήθος στην μπάρα. Μετά επίστρεψε στην ελεύθερη αιώρηση.
ΑΛΛΑΞΕΒΥΘΙΣΕΙΣ Αν τις κάνεις σωστά, είναι μία σούπερ άσκηση για τα χέρια. «Πολύ σπάνια θα δεις κάποιον να τις εκτελεί σωστά. Πιο πολύ βλέπεις στραβούς αγκώνες και κάθετους κορμούς» υποστηρίζει ο Boyle. Με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύεις να τραυματίσεις τρικέφαλους και ώμους.
ΚΑΝΕΚΑΜΨΕΙΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΧΕΡΙΑΛάβε θέση για κάμψεις, αλλά τοποθέτησε τα χέρια κάτω από το στήθος, ώστε να είναι η μία παλάμη δίπλα στην άλλη. «Ετσι ενεργοποιείς πολύ τους τρικέφαλους των χεριών» λέει ο Boyle. Προσπάθησε οι αγκώνες να είναι κοντά στα πλευρά σου. Χαμήλωσε και μείνε λίγο στην κατώτατη θέση.
ΑΛΛΑΞΕΠΙΕΣΕΙΣ ΠΟΔΙΩΝ 45°«Αυτή η άσκηση αναγκάζει την πλάτη να χάσει το φυσικό της σχήμα και συμπιέζεται πολύ η σπονδυλική στήλη» σου λέει ο Boyle. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό, όπως κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου. Επίσης, η συγκεκριμένη άσκηση γυμνάζει μόνο συγκεκριμένους μυς των ποδιών και καθόλου μυς του κορμού.
ΚΑΝΕΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΤΗΡΕΣΤοποθέτησε το ένα πόδι στον πάγκο κρατώντας αλτήρες. Λύγισε τα πόδια, ώστε το πίσω γόνατο να έρθει κοντά στο πάτωμα. «Είναι από τις πιο δύσκολες ασκήσεις για τα πόδια. Γυμνάζει και τους μυς του κορμού για ισορροπία» λέει ο Boyle. Κάνε τις ίδιες επαναλήψεις σε κάθε πλευρά.
ΑΛΛΑΞΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΑΓΚΟΥ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΑΓΚΩΝΕΣΠολλοί άντρες κάνουν ένα μεγάλο λάθος: ανοίγουν πολύ τους αγκώνες, ώστε να καταφέρουν να σηκώσουν πολλά κιλά. Αυτό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, ιδιαίτερα για την ωμική ζώνη.
ΚΑΝΕΠΙΕΣΕΙΣ ΠΑΓΚΟΥ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΑΓΚΩΝΕΣΠροσπάθησε να έχεις κλειστούς αγκώνες. Δώσε έμφαση στην έκρηξη της κίνησης και όχι στα πόσα κιλά θα σηκώσεις. «Αυτό θα μειώσει την επιβάρυνση στους ώμους και θα προστατέψει το σώμα σου» λέει ο Boyle. Κράτα την μπάρα με άνοιγμα χεριών ίσο με αυτό των ώμων.
http://www.menshealth.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.