ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΝΟΥ

Για να ξυπνήσεις από αυτήν τη χειμερία νάρκη, το πρώτο που θα σκεφτείς είναι καφές και γλυκά. Αυτά μπορεί να σου δώσουν μία άμεση δόση ενέργειας, αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα μακροχρόνια ή τουλάχιστον όσο διαρκεί ο χειμώνας. Αντί λοιπόν να καταφεύγεις σε μεσοβέζικες λύσεις, απόκτησε κάποιες καθημερινές συνήθειες, που θα κρατάνε την κούραση μακριά και σένα δραστήριο.
Φάε το πρωινό σουΟσο κι αν το βαριέσαι και δεν θες να σηκωθείς από το κρεβάτι, το πρωινό θα σου δώσει την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεσαι για την υπόλοιπη μέρα. Αν έχεις χρόνο, φάε κάτι ζεστό, όπως βρώμη (κουάκερ) ή ένα ζεστό ποτήρι γάλα.
Μην ξεχνάς την πρωτεΐνη
Λίγη πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα όχι μόνο διατηρεί τους μυς δυνατούς, αλλά σε χορταίνει.
Μην ξεχνάς και τις φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες, εκτός του ότι σε χορταίνουν, βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και κρατάνε μακριά τη δυσκοιλιότητα.
Φάε συχνά
Κι αυτό γιατί πρέπει να διατηρείς τα επίπεδα σακχάρου σταθερά. Οταν απλώνεις τα γεύματά σου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, τότε δεν θα φτάσεις σε σημείο να πεινάς πολύ και τα επίπεδα σακχάρου θα παραμείνουν σταθερά.
Πιες σωστά
Εαν δεν πίνεις πολύ νερό με αποτέλεσμα να μην ενυδατώνεσαι σωστά, προσπάθησε τουλάχιστον να πιείς κρύα ροφήματα ή μπόλικο ζεστό πράσινο τσάι, χαμομήλι ή ακόμα και κακάο.
http://www.menshealth.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις