Ένα …παρεξηγημένο superfood που θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι πιεστικοί. Δουλειά, προπόνηση και άλλες υποχρεώσεις απαιτούν πολύ ενέργεια που σίγουρα μόνο το απλό φαγητό δεν μπορεί να τη δώσει. Υπάρχει όμως ένα ελληνικό superfood που οι περισσότεροι δεν του δίνουμε μεγάλη σημασία ενώ είναι όχι μόνο αποτελεσματικό αλλά και πολύ προσιτό.
Ο λόγος για το μέλι. Μας λέγανε οι γονείς μας από τότε που ήμασταν παιδιά, για τις ευεργετικές συνέπειες του μελιού στον οργανισμό μας. Στην αρχαιότητα οι αθλητές έτρωγαν μέλι πριν τους αγώνες την προπόνηση. Γενικά το μέλι έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και δίκαια συγκαταλέγεται στα superfoods.
Μέλι παράγουν σε όλα σχεδόν τα μέρη του κόσμου. Ωστόσο το ελληνικό μέλι ευρύτερα το μεσογειακό είναι ποιοτικά από τα καλύτερα στον κόσμο! Δοκιμές που έγιναν σε 71 άτομα στα οποία δόθηκε ένα από επτά διαφορετικά τζέλ υδατανθράκων, συμπεριλαμβανομένου και ενός με μέλι. Το μέλι προκάλεσε μόνο ήπια αύξηση στα ζάχαρα και στην ινσουλίνη του αίματος, που υπερισχύουν της δεξτρόζης, και τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια με τα δημοφιλή εμπορικά τζελ υδατανθράκων.
Στον αθλητισμό το μέλι έχει σημαντική συμβολή. Επιστημονικές απέδειξαν ότι η πρόσληψη μελιού παρέχει άμεσα υδατάνθρακες, οι οποίοι βελτιώνουν την αντοχή όπως τα υδατανθρακικά ποτά ή gels που χρησιμοποιούνται ευρέως κατά τη διάρκεια διαφόρων αθλημάτων. Επιπλέον, η κατανάλωση μελιού σε συνδυασμό με ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης, όπως είναι η γύρη, μετά από ασκήσεις με βάρη, βοηθά στη γρηγορότερη μεταφορά της πρωτεΐνης στις μυϊκές ομάδες με αποτέλεσμα την καλύτερη μετασκησιακή αποκατάσταση.
Για τα ισοτονικά και ενεργειακά ποτά οι γνώμες των επιστημόνων διίστανται, όμως όλοι συμφωνούν ότι το μέλι μπορεί αν χρησιμοποιηθεί ακόμα και για τη Παρασκευή ισοτονικών ποτών από τον καθένα μας. Έτσι θα έχει ένα φυσικό ισοτονικό ρόφημα με αγνά υλικά και με πολύ χαμηλό κόστος
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η ευεργετική δράση του μελιού δεν περιορίζεται μόνο στον αθλητισμό, αλλά ευνοεί συνολικά τη καλή υγεία του ανθρώπινου σώματος.
Προλαμβάνει καρδιοπάθειες βοηθώντας στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς. Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.
Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.
http://activeman.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις