Αυτή την ώρα της ημέρας πρέπει να κάνετε γυμναστική για απώλεια βάρους

  Η πρωινή γυμναστική με άδειο στομάχι έχει κάποια οφέλη και ένα από αυτά είναι η απώλεια βάρους και η καλύτερη διάθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως διαβάζουμε στο Inc.com.

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στον μέγιστο βαθμό τη γυμναστική για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά;
Η λύση σίγουρα δεν είναι να κάθεστε με τις ώρες στο γυμναστήριο, αλλά να κινηθείτε στρατηγικά και έξυπνα.
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέει ο σοφός λαός. Εμείς θα το τροποποιήσουμε λίγο και θα πούμε ότι η καλή μέρα από την πρωινή γυμναστική φαίνεται.
Νέα βρετανική μελέτη υποστηρίζει ότι η ιδανική ώρα για να κάνει κάποιος γυμναστική ώστε να χάσει βάρος είναι πριν από το πρωινό.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι αθλούνται προτού φάνε πρωινό καίνε περισσότερο σωματικό λίπος ως και κατά 20%, συγκριτικά με εκείνους που αθλούνται άλλες ώρες της ημέρας.
Η πρωινή άσκηση με άδειο στομάχι έχει κάποια οφέλη και ένα από αυτά είναι η απώλεια βάρους και η καλύτερη διάθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως διαβάζουμε στο Inc.com.
Αν λέγαμε σε κάποιον να πάει για περπάτημα, τρέξιμο ή ακόμα και στο γυμναστήριο το πρωί, θα αντιδρούσε και θα έλεγε: «Και πως θα δουλέψω μετά; Θα είμαι πτώμα».
Αυτός είναι ένας λανθασμένος συνειρμός που κάνουμε ακούγοντας τη φράση «πρωινή άσκηση».
Ολοι όσοι έχουν δοκιμάσει έστω και για λίγο να ασκηθούν νηστικοί το πρωί, βλέπουν πολύ γρήγορα αποτελέσματα στο σώμα τους, που τους ενθαρρύνουν να συνεχίσουν.
Η πρωινή γυμναστική προάγει την έκκριση ενδορφινών στον εγκέφαλο, οποίες μας γεμίζουν δύναμη, ευεξία, ενέργεια, αυξάνουν τη διάθεση, μειώνουν τη νευρικότητα και το άγχος. Ετσι όλη την ημέρα νιώθουμε πολύ καλύτερα. Επίσης η πρωινή γυμναστική αυξάνει τον μεταβολισμό, εξασφαλίζοντας το κάψιμο θερμίδων όλη την υπόλοιπη μέρα σας.
Οι ερευνητές τονίζουν την σημασία του να κάνει κάποιος πρωινή γυμναστική πριν το πρωινό.
Επειδή όμως η γυμναστική με άδειο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε ένα αίσθημα αδυναμίας ή και σε ελαφριά ζαλάδα, αν αισθανθείτε ότι δεν σας ταιριάζει η πρωινή γυμναστική πριν το πρωινό τότε σταματήστε το.
Η άσκηση αυξάνει τα γενικά επίπεδα ενέργειας που ξοδεύουμε και ένα μεγάλο ποσοστό αυτής της ενέργειας προέρχεται από το αποθηκευμένο λίπος στο σώμα μας σε περίπτωση που ασκηθούμε χωρίς να έχουμε φάει.
Για να χάσουμε λίπος, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο σωματικό αποθηκευμένο σε σύγκριση με τα λιπαρά που λαμβάνουμε από τις τροφές.

Για καλύτερα αποτελέσματα λοιπόν ως προς την απώλεια βάρους είναι η πρωινή άσκηση πριν την κατανάλωση τροφής.
eleftherostypos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις