Ποιες είναι οι συμπεριφορές που μας κάνουν αντιπαθείς

 

Η ευγένεια είναι ο προφανής τρόπος να κερδίσουμε τους άλλους από την πρώτη στιγμή. Υπάρχουν όμως και κάποιες φορές που όσο καλοί και προσιτοί κι αν είμαστε οι άλλοι μας γυρνούν την πλάτη.

Το δίχως άλλο ισχύει ο γνωστός στίχος από το ομότιτλο τραγούδι της Δήμητρας Γαλάνη, «σε όποιον αρέσουμε και για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε», ωστόσο ενίοτε το λάθος βρίσκεται στη δική μας πλευρά.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes αυτές είναι οι συμπεριφορές που μπορεί να μας κάνουν αντιπαθείς στους άλλους και καλό θα ήταν να τις έχουμε κατά νου…

Όταν η σοβαρότητα γίνεται ανυπόφορη

Οι άνθρωποι, που είναι μονίμως σφιγμένοι κυρίως λόγω δουλειάς και δεν μοιράζονται κανένα θετικό συναίσθημα με τους γύρω τους, γιατί είναι μονίμως απασχολημένοι και παθιασμένοι με το «καθήκον», δεν εμπνέουν συμπάθεια.

Οι άνθρωποι που μειώνουν τον εαυτό τους ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να καυχηθούν

Οι άνθρωποι που συνεχώς «αυτοτρολάρονται» μειώνοντας τον εαυτό τους, ενώ πίσω από αυτό κρύβεται η ανάγκη επιβεβαίωσης. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά όταν γίνεται αντιληπτή μπορεί να ενοχλήσει ιδιαιτέρως τους γύρω σας.

Όταν δεν ακούτε τον συνομιλητή σας

Όταν κάποιος αδιαφορεί για το τι του λέει ο συνομιλητής του και επικεντρώνεται μόνο σε αυτό που θέλει να πει ο ίδιος, γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικός και αντιπαθής.

Oι άνθρωποι που δεν ελέγχουν τον θυμό τους

Φωνές, βωμολοχίες, κλάματα, ξεσπάσματα. Ποιος άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του θέλει νευρικούς ανθρώπους στο περιβάλλον του;

Όταν το κινητό γίνεται πιο σημαντικό από τον άνθρωπο απέναντι σας

Οι άνθρωποι που δεν ξεκολλάνε από την οθόνη του κινητού ακόμα κι όταν δεν βρίσκονται μόνοι. Αυτή η συμπεριφορά θεωρείται ιδιαιτέρως αγενής και μπορεί ακόμα και να καταστρέψει την γνώμη των άλλων για εσάς.

Η επίδειξη γνώσεων

Είναι ωραίο να έχετε γνώσεις και ακόμα πιο ωραίο να τις επιστρατεύετε όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Για την πλειοψηφία, όμως, είναι κουραστικό να πιστεύετε ότι ξέρετε τα πάντα και να προσπαθείτε να κερδίσετε την προσοχή με το να υπενθυμίζετε συνεχώς στους γύρω σας τις γνώσεις σας.

Το κουτσομπολιό

Κανείς δεν αισθάνεται άνετα μπροστά σε έναν άνθρωπο που αποκαλύπτει πληροφορίες για την ζωή των άλλων. Οι άνθρωποι που αγαπούν το κουτσομπολιό δεν γίνονται εύκολα συμπαθείς από τους γύρω τους.

Όταν γίνεστε πολύ αποκαλυπτικοί για τον εαυτό σας

Οι άνθρωποι που από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους με τον άλλο, διαλαλούν προσωπικές πληροφορίες δεν εμπνέουν θετικά συναισθήματα στον περίγυρο τους.


vradini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις