Τα σημαντικά οφέλη των διατάσεων στο σώμα μας Βοηθούν ποικιλοτρόπως την υγεία

 

Γεγονός είναι πως τα οφέλη από τις τακτικές διατάσεις είναι πάρα πολλά.

Ειδικότερα, όχι μόνο μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ευελιξίας, που αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα της φυσικής κατάστασης, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσουν τη στάση σου σώματος, να μειώσουν το άγχος και τους πόνους του σώματος κλπ.

Διάβασε παρακάτω για να μάθεις περισσότερα για τα οφέλη των διατάσεων:

Αυξάνει την ευελιξία σου

Οι τακτικές διατάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ευελιξίας σου, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία σου. Η βελτιωμένη ευελιξία όχι μόνο μπορεί να σε βοηθήσει να εκτελείς καθημερινές δραστηριότητες με σχετική ευκολία, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καθυστέρηση της μειωμένης κινητικότητας που μπορεί να προκύψει με τη γήρανση.

Αυξάνει τη ροή του αίματος στους μύες σου

Οι διατάσεις σε τακτική βάση μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, και η βελτιωμένη κυκλοφορία αυξάνει τη ροή του αίματος στους μύες σου, γεγονός που μπορεί να συντομεύσει τον χρόνο αποθεραπείας σου και να μειώσει τον μυϊκό πόνο.

Βελτιώνει τη στάση του σώματος

Οι μυϊκές ανισορροπίες είναι συχνές και μπορεί να οδηγήσουν σε κακή στάση του σώματος. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ένας συνδυασμός ενδυνάμωσης και διάτασης συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων μπορεί να μειώσει τον μυοσκελετικό πόνο και να ενθαρρύνει τη σωστή ευθυγράμμιση. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της στάσης σου.

Βοηθά στην επούλωση και στην πρόληψη του πόνου στην πλάτη

Οι σφιγμένοι μύες μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση του εύρους κίνησής σου. Όταν συμβεί αυτό, αυξάνεις την πιθανότητα καταπόνησης των μυών στην πλάτη σου. Οι διατάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην επούλωση ενός υπάρχοντος τραυματισμού στην πλάτη τεντώνοντας τους μυς. Μια τακτική ρουτίνα διατάσεων μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικού πόνου στην πλάτη ενισχύοντας τους μυς της πλάτης σου και μειώνοντας τον κίνδυνο μυϊκής καταπόνησης.

Είναι εξαιρετικές για την ανακούφιση από το στρες

Όταν αντιμετωπίζεις άγχος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι μύες σου να είναι τεντωμένοι. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μύες σου τείνουν να σφίγγονται ως απάντηση στο σωματικό και συναισθηματικό στρες. Εστίασε σε σημεία του σώματός σου όπου τείνεις να συγκρατείς το άγχος σου, όπως ο λαιμός, οι ώμοι και το άνω μέρος της πλάτης σου.

Μπορεί να ηρεμήσει το μυαλό σου

Η συμμετοχή σε ένα τακτικό πρόγραμμα διατάσεων όχι μόνο βοηθά στην αύξηση της ευελιξίας σου, αλλά μπορεί επίσης να ηρεμήσει το μυαλό σου. Ενώ τεντώνεσαι, εστίασε σε ασκήσεις επίγνωσης και διαλογισμού, που δίνουν στο μυαλό σου ένα διανοητικό διάλειμμα.

Βοηθά στη μείωση των πονοκεφάλων 

Οι πονοκέφαλοι έντασης και στρες μπορούν να επηρεάσουν την καθημερινότητά σου. Εκτός από μια σωστή διατροφή, επαρκή ενυδάτωση και αρκετή ξεκούραση, οι διατάσεις μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της έντασης που νιώθεις από τους πονοκεφάλους.

vradini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις