Πέντε τροφές που χορταίνουν και δεν παχαίνουν


 Γεγονός είναι πως η διατροφή παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στο χάσιμο των κιλών.

Ακολουθούν μερικές τροφές που δεν προσθέτουν θερμίδες και προσφέρουν το αίσθημα της πληρότητος στον οργανισμό μας, ώστε να μη συνεχίσουμε να υποκύπτουμε σε διατροφικούς πειρασμούς.

Όσπρια

Πλούσιος ο τόπος από όσπρια που μπορούν να μπούνε στο τραπέζι σας. Τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης των vegan έχουν ξαναμπεί στις διατροφικές μας συνήθειες. Και πολύ σωστά μπήκε, αφού είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, έχουν χαμηλά λιπαρά και διαθέτουν πλήθος φυτικών ινών.

Φρούτα

Σίγουρα δεν θα πεις θα φάω ένα φρούτο για να χορτάσω. Όμως τα φρούτα σου παρέχουν την ψευδαίσθηση ότι δεν χρειάζεσαι άλλη τροφή, βοηθούν στη σωστή πέψη, ενυδατώνουν τον οργανισμό, ώστε να μην νιώθει το αίσθημα της πείνας συνέχεια, και έχουν πολύ χαμηλές θερμίδες.

Γιαούρτι

Προτιμήστε το γιαούρτι χωρίς λιπαρά και θα βγείτε κερδισμένοι, αφού και σας κρατάει χορτάτους για αρκετή ώρα, είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, και σας δίνει τις πρωτεΐνες που χρειάζεστε.

Προϊόντα ολικής άλεσης

Πλούσια σε φυτικές ίνες, μπορούν και τροφοδοτούν τον οργανισμό μας με την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε μέσα στην ημέρα, δεν είναι τυχαίο ότι αθλητές που κάνουν υψηλών απαιτήσεων προπόνηση τα προτιμούν, και χαμηλά σε λιπαρά.

Λαχανικά

Όπως ακριβώς και στα φρούτα, τα λαχανικά σας δίνουν την αίσθηση ότι χορτάσατε. Διαθέτουν ελάχιστες θερμίδες, μια κούπα σπανάκι έχει μόλις 7 θερμίδες. Δεν πρέπει να τα συνοδεύετε με λάδι και συνοδευτικές σάλτσες.

vradini

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις