Καρδιά: Ποιο τρόφιμο που καταναλώνουμε καθημερινά, αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης

 

Περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως λόγω καρδιακών παθήσεων και υπάρχουν διάφοροι παράγοντες κινδύνου που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες νόσησης.
Όπως με κάθε πρόβλημα υγείας, ο τρόπος ζωής παίζει σημαντικό ρόλο και, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της Express, το να μην καταναλώνετε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων καθώς και της υπέρτασης.

Το αλάτι αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Επισημαίνεται πως το δημοφιλές τρόφιμο που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της υπέρτασης και καρδιακών παθήσεων είναι το αλάτι.

Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού British Heart Foundation, σχετική μελέτη εξέτασε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους, αξιολογώντας τη σύνδεση μεταξύ του αλατιού και της υγείας της καρδιάς.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν περισσότερα από 13,7 γραμμάρια αλατιού σε καθημερινή βάση, είχαν διπλάσιο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας. Πάντως, όσον αφορά στην αρτηριακή πίεση, ο λόγος για τον οποίο το αλάτι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της πάθησης είναι η κατακράτηση υγρών.

Επίσης, όταν τρώτε πάρα πολύ αλάτι, το σώμα σας αποθηκεύει επιπλέον υγρά στο αίμα σας, ασκώντας επιπλέον πίεση στα αιμοφόρα αγγεία σας.

Πάντως, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη αλατιού είναι τα έξι γραμμάρια.

πηγή: sputniknews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις