Εγκεφαλικό επεισόδιο: Πόσες ώρες άσκησης μπορούν να «σώσουν» το μυαλό

 Τις προστατευτικές ιδιότητες της άσκησης στην θωράκιση της υγείας του εγκεφάλου αναδεικνύει νεότερη μελέτη, προτρέποντάς μας να βάλουμε έστω και τέσσερις ώρες περπάτημα την εβδομάδα στο πρόγραμμά μας


Γνωρίζουμε ήδη σήμερα πόσο σημαντική είναι η άσκηση για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και ειδικότερα για τη  γνωστική λειτουργία. Μέσα σε όλα τα θετικά που μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας, μια νεότερη μελέτη αναδεικνύει ακόμα ένα πλεονέκτημα, που εντοπίζεται στα ενδότερα του εγκεφάλου.


Ειδικότερα, σύμφωνα με μια νεότερη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Stroke and Vascular Neurology, η συστηματική ήπια άσκηση – το περπάτημα, το κολύμπι, η ποδηλασία, η κηπουρική ή ο χορός- θα μπορούσε να ελαττώσει την απώλεια αίματος σε άτομα με ενδοεγκεφαλική αιμορραγία, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Gothenburg.


Η ενδοεγκεφαλική αιμορραγία θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους και απειλητικούς για τη ζωή τύπους αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Ο κίνδυνος σοβαρών συνεπειών από την αιμορραγία αυξάνεται με την έκταση της αιμορραγίας.


Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα 686 ατόμων, που υποβλήθηκαν σε θεραπεία για την ενδοεγκεφαλική αιμορραγία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Sahlgrenska του Γκέτεμποργκ, από το 2014 έως το 2019.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις