Φρούτα με τρόπο



Βάλε τα φρούτα στην καθημερινότητά σου χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
Ολες οι δίαιτες προωθούν την κατανάλωση φρούτων καθημερινά. Τα φρούτα περιέχουν φυτικές ίνες, αποτελούνται κυρίως από νερό, έχουν λίγες θερμίδες, αλλά καθόλου λιπαρά. Ολα αυτά βοηθούν κάποιον που θέλει να χάσει βάρος, γιατί δεν επιβαρύνουν, ξεφουσκώνουν και κόβουν την όρεξη. Πολλοί όμως δυσκολεύονται ακόμα και να φάνε ένα φρούτο την ημέρα, ενώ πρέπει να τρώμε δύο με τρία. Μάθε πώς να τα καταφέρεις.
Πρόσθεσέ τα σε αυτά που ήδη τρως
Αν δεν σου αρέσουν τα φρούτα, θα δυσκολευτείς ακόμα περισσότερο να τα φας σκέτα. Αντί γι' αυτό, πρόσθεσέ τα σε τροφές που ήδη τρως. Για παράδειγμα, κόψε κομμάτια φρούτου και βάλ' τα στα δημητριακά σου ή σε γιαούρτι ή σε σαλάτα. Τα σταφύλια, το μήλο και τα αχλάδια ταιριάζουν σε σαλάτες που έχουν λίγο τυρί.

Φρούτο για επιδόρπιο
Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι πολύ γλυκά, ιδανικά για επιδόρπιο. Μπορείς να τα συνδυάσεις με άλλα υλικά για ένα γλυκό. Για παράδειγμα, φάε 1 μικρό κομμάτι κέικ συνοδευόμενο με 1/2 φλιτζάνι φρούτα. Επίσης, μπορείς να καταψύξεις κομμάτια μπανάνας για ένα τραγανό και δροσερό σνακ. Ενα πηχτό μιλκσέικ με διάφορα φρούτα και γάλα ικανοποιεί και χορταίνει και τρως μεμιάς τουλάχιστον δύο μερίδες φρούτων.

Τα ξερά
Αν είσαι πολύ απελπισμένος, τότε τα ξερά φρούτα είναι η λύση σου. Καλό είναι να ξέρεις ότι διαφέρουν διατροφικά από τα φρέσκα φρούτα. Περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες όπως τα φρέσκα, αλλά αυτό που τους λείπει είναι το νερό. Ενώ τα φρέσκα φρούτα περιέχουν πολύ νερό, στα ξερά μεγάλο ποσοστό του νερού έχει αφαιρεθεί. Σε πολλά έχει προστεθεί επιπλέον ζάχαρη, γι' αυτό πρέπει να διαλέγεις αυτά που δεν έχουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις