Ο κύριος Atkins και η ευρεσιτεχνία του

Η λογική της δίαιτας είναι να καταναλώνουμε πρωτεΐνες (κρέας, πουλερικά, ψάρι ,αυγά, όσπρια, γάλα, τυρί, γιαούρτι) που παράγουν κετόνες και μειώνουν την όρεξη και να μην καταναλώνουμε υδατάνθρακες (μακαρόνια, ρύζι, ψωμί) που αναγκάζουν το σώμα να παράγει ινσουλίνη, και ανοίγουν την όρεξη.
Ο δόκτωρ Άτκινς υποστηρίζει πως αν o οργανισμός μας δεν βρίσκει υδατάνθρακες να «κάψει» για να πάρει ενέργεια, τότε θα αναγκαστεί να κάψει το λίπος που βρίσκεται αποθηκευμένο στο σώμα.
Όπως όλες οι δίαιτες έχει τα υπέρ και τα κατά της. Στα θετικά της θα συγκαταλέγαμε ότι είναι εύκολη στην εφαρμογή της και γιατί δεν θα πεινάτε αλλά και γιατί τα φαγητά που περιλαμβάνει είναι εύκολο να τα φτιάξετε ή  να τα παραγγείλετε, όταν θα τρώτε έξω. Επίσης έχει γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα.
Στα κατά της, ότι είναι μάλλον μονότονη, προκαλεί δυσκοιλιότητα, αυξάνει τη χοληστερίνη. Τέλος, αν αποφασίσετε να την ακολουθήσετε, θα πρέπει να λάβετε υπ' όψιν σας ότι η έλλειψη φρούτων και λαχανικών μπορεί να οδηγήσει και σε έλλειψη κάποιων βιταμινών στον οργανισμό σας, γι'αυτό και δεν μπορείτε να την εφαρμόσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.        http://www.queen.gr/YGEIA-FITNESS/DIATROFH-DIAITES/item/2198-Diaita-Atkins

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις