Ότι ανεβαίνει, κατεβαίνει

Για να καταλάβετε πόσο κακό μπορεί να κάνει το ανεβοκατέβασμα σκεφτείτε ότι ακόμα και τα ασανσέρ που είναι η δουλειά τους, θέλουν συντήρηση κάθε μήνα. Όλοι οι ειδικοί στα θέματα διατροφής συμφωνούν σε αυτό: Οι αυξομειώσεις στο βάρος μας, ή αλλιώς το γνωστό φαινόμενο γιο-γιο, μας απομακρύνει από τον επιθυμητό στόχο, που δεν είναι άλλος από το ιδανικό βάρος.
Οι επιπτώσεις; Οι συνεχείς αυξομειώσεις στο βάρος επιφέρουν ψυχολογική καταπόνηση με ότι συνεπάγεται αυτό. Το καρδιαγγειακό μας σύστημα τρελαίνεται καθώς είναι υποχρεωμένο να προσαρμόζεται σε νέες συνθήκες ενώ το ίδιο ισχύει και για το μυοσκελετικό μας σύστημα και κυρίως τις αρθρώσεις μας.  
Καλά τα λες, θα μου πείτε. Το θέμα είναι όμως τι κάνουμε;
Η λέξη κλειδί είναι μία: Συνειδητοποίηση. 
Το θέμα της απόκτησης του ιδανικού βάρους δεν επιβάλλεται μόνο από τη ματαιοδοξία μας να έχουμε μια τέλεια εμφάνιση. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι πρωταρχικός μας στόχος είναι η διατήρηση της καλής μας υγείας, προτού αρχίσουν να χτυπούν καμπανάκια. Έχει αποδειχθεί ότι άτομα που χάνουν βάρος για λόγους αισθητικής και κοινωνικής καταξίωσης, ξαναπαίρνουν πολύ εύκολα τα κιλά, ενώ τα άτομα που έχουν ως κίνητρο την υγεία τους, συντηρούν τα κιλά τους και παραμένουν σε ένα σταθερό βάρος κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Δώσε προτεραιότητα στην υγεία σου και θα πάρεις ως μπόνους μια καλή εμφάνιση.
http://www.queen.gr/YGEIA-FITNESS/YGEIA/item/194-Oti-anebainei,-katebainei

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις