Αποτοξινώνομαι εύκολα












Η γενική ευφορία των εορτών μας ανοίγει την όρεξη και γύρω από τα εορταστικά τραπέζια μας κάνει να τρώμε κάτι παραπάνω.  Όλα αυτά όμως που έρχονται το ένα μετά το άλλο έρχεται στιγμή που τα πληρώνουμε με παραπάνω βάρος  και με συνεχείς δυσπεψίες.
Συμπληρωματικά το υπερβολικό οινόπνευμα που καταναλώνομε από τα αρωματικά κρασιά και τα δυνατά οινοπνεύματα μας φέρνει μια αφυδάτωση και μια αδιαθεσία.  Το μεγαλύτερο κακό απ’ όλα όμως είναι ότι τούτες οι κακές συνήθειες γίνονται λίαν αρεστές και θέλουμε αν ήταν δυνατόν να τις συνεχίσουμε όλο τον καινούργιο χρόνο.

Ηρεμία φίλες και φίλοι.  Μια αυτοσυγκράτηση θα μας φέρει εύκολα μέσα σε πολύ λίγες μέρες στον παλιό καλό μας εαυτό και στις παλιές καλές διατροφικές μας συνήθειες.
Γνωρίζετε καλά ότι το οινόπνευμα γενικώς εισχωρεί στο αίμα και από κει στον εγκέφαλο, εξ’ ου και οι ζαλάδες και το ελαφρύ μεθύσι, ενώ ταυτόχρονα φέρνει μια γενική αφυδάτωση.  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι να συμπληρώσουμε υγρά στο κορμάκι μας.
Μην ξεχνάτε ότι το 70-75% του σώματός μας είναι νερό.Μια πρόταση είναι ο ντοματοχυμός.  Ένας χυμός γεμάτος βιταμίνες, ιχνοστοιχεία τον οποίο μπορούμε να βελτιώσουμε προσθέτοντας μέσα μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, όχι περισσότερο από μια κουταλιά του γλυκού, λίγο αλάτι, πιπέρι για τη γεύση και να τον συνοδεύσουμε με 1-2 κλαράκια σέλερυ.  Εάν ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα μεγάλο ποτήρι τέτοιο ντοματοχυμό, αλλά και κλείνετε την ημέρα σας με άλλο ένα να δείτε πόσο καλύτερα θα αισθανθείτε.
Κάντε λοιπόν μια αποτοξίνωση η οποία θα ξεκινήσει με μια μέρα γεμάτη νερό και χυμούς.  Θα πιείτε τον ντοματοχυμό σας το πρωί, πιείτε όσο καφέ ή τσάι θέλετε χωρίς ζάχαρη, και κάθε φορά που αισθάνεστε πείνα πιείτε ένα ποτήρι φρέσκο χυμό από μίγμα φρούτων ή στημένα εσπεριδοειδή όπως είναι το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το γκρέιπφρουτ.

Γύρω στις 19.00 το απόγευμα ψήστε 200 γραμ φρέσκο φιλέτο σολομού στη σχάρα, αφήστε να ξεροψηθεί η πετσούλα του, ρίξτε μπόλικο αλατάκι, πιπεράκι, περιχύστε τον με φρέσκο χυμό λεμονιού, κόφτε και 4-5 φετούλες τραγανό αγγουράκι και ολοκληρώστε τη μέρα σας με αυτό το πιάτο με τη μπόλικη πρωτεΐνη.Την άλλη μέρα θα νιώσετε καλύτερα.  Ήδη έχετε μπει στην διαδικασία να ξαναβρείτε την καλύτερή σας φόρμα. Μια άλλη ιδέα να φτιάξετε μια τεράστια ποσότητα σούπας φυσικά μόνο με λαχανικά, βράζοντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό 1-2 πατάτες, 1 ντομάτα, 5-6 κλαράκια σέλινο, 1 φενόκιο, 3-4 κολοκυθάκια, 4-5 καρότα, 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα, 1-2 φύλλα λάχανο και μπόλικο μαϊντανό.  Αφήστε να βράσουν καλά, περάστε τα από το μπλέντερ να γίνουν ένας βελούδινος πολτός, ρίξτε 2-3 κουταλιές ωμό ελαιόλαδο μέσα, αλατίστε, πιπερώστε και φυλάξτε τη σούπα σας στο ψυγείο.  Απολαύστε όσα ποτήρια σούπα την ημέρα θέλετε.  Μην το παρακάνετε όμως .  Ρίξτε και λίγο χυμό λεμόνι μέσα, αν θέλετε την ζεσταίνετε, αν θέλετε την αφήνετε ως έχει.  Και να δείτε ότι αν κάνετε αυτή τη δίαιτα για 2 ημέρες θα αισθανθείτε πουλί πετάμενο.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι ότι ο Γενάρης είναι γεμάτος γιορτές και τα καλέσματα θα συνεχιστούν.  Γι’ αυτό δεν πρέπει τη μισή μέρα να μου κάνετε τη φρουτοθεραπεία σας ή να πίνετε τη σούπα και την άλλη μισή να τρώτε το κρέας και να πίνετε τα κρασάκια σας.
Αν πάρετε την απόφαση να αποτοξινωθείτε να το κάνετε με σοβαρότητα και κυρίως αποφασιστικότητα . Και όταν περάσει η κρίσιμη περίοδος με τα πολλά υγρά που δεν πρέπει να κρατήσει πάνω από 3 ημέρες ενισχύστε οπωσδήποτε την καθημερινή σας διατροφή με ένα καλό πρωινό.
Πάντοτε να έχετε ένα χυμό που θα ξεπλύνει το πεπτικό σας σύστημα και θα σας ενισχύσει με βιταμίνες για να μην κρεβατωθείτε με γρίπη.  Ενώ συνάμα θα σας δώσει με το απόλυτο μέτρο όσα γλυκαντικά χρειάζονται για να ξεκινήσει η λειτουργία του οργανισμού.  Λίγα δημητριακά με φρέσκο άπαχο γάλα είναι το καλύτερο συμπλήρωμα.

Τέλος ο αγαπημένος μας καφές.  Τολμώ να πω αγαπημένος γιατί πραγματικά ένας καλός καφές το πρωί μου ομορφαίνει την ημέρα.  Φαντάζομαι και εσείς αν είστε οπαδοί του καφέ θα έχετε την ίδια γνώμη.  Αν πάλι προτιμάτε το τσάι κανένα απολύτως πρόβλημα και αν τίποτα επίσηs.
Το μεσημεριανό το ξέρω ότι είναι πρόβλημα.  Ένα πρόβλημα που η σύγχρονη ζωή δεν μπορεί να το ελέγξει.  Κανονικά θα έπρεπε να κάτσουμε να φάμε καλά.  Τη σαλατίτσα μας το κρεατάκι μας ή το ψαράκι μας ή γιατί όχι λίγα όσπρια ή λαχανικά. 
Δυστυχώς σε όλους τους εργαζόμενους η δυνατότητα αυτή είναι ελάχιστη.  Πρέπει όμως να φάτε κάτι οπωσδήποτε.  Κάτι ελαφρύ χωρίς πολλά λιπαρά, όπως ένα σάντουιτς με απλό ψωμάκι, ψητά λαχανικά και λίγο τυράκι. 
Το βράδυ πάλι πεινάτε το ξέρω.  Και κατά τεκμήριο διψάτε κιόλας.

Ένα καλοσερβιρισμένο πιάτο φαγητό ότι και να είναι αυτό το δικαιούστε και όχι μόνο αυτό, αλλά και ένα ποτήρι κρασί.  Αφήστε να περάσει ½ ωρίτσα τουλάχιστον και απολαύστε ένα φρούτο και πηγαίνετε ήσυχοι και ήρεμοι για ύπνο.

www.ntomatagemisti.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις