10+1 «χρυσές» συμβουλές για να αδυνατίσετε χωρίς να πεινάσετε Εύκολη και γρήγορη απώλεια βάρους

 adynatisma_2012_10_17_14_31_34_b2.jpg

Μάθετε εύκολα τρικ για να περιορίσετε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων και να χάσετε βάρος.

1. Κρατήστε διατροφικό ημερολόγιο για να δείτε από πού προέρχονται οι περιττές θερμίδες. Μελέτη του Κέντρου Έρευνας για την υγεία KaiserPermanente αναφέρει ότι οι άνθρωποι που καταγράφουν καθημερινά τι και πόσο τρώνε χάνουν διπλάσιο σωματικό βάρος από εκείνους που δεν έχουν αυτή τη συνήθεια.

2. Κόψτε τα πολλά γλυκά, όχι μόνο επειδή έχουν πολλές θερμίδες αλλά κυρίως επειδή μας εθίζουν στην κατανάλωση ζάχαρης.

3. Ξεχάστε τις σαλάτες με ντρέσινγκ. Μπορεί να μας δίνουν περισσότερες από 500 ή και 1.000 θερμίδες, χωρίς να το καταλάβουμε. 

4. Καταναλώστε 1,5 με 2 λίτρα υγρών την ημέρα. Πιείτε νερό πριν και μετά το γεύμα σας, διότι έτσι θα χορτάσετε πιο γρήγορα.

5. Προσοχή στις υγρές θερμίδες. Ένας καφές με σαντιγί ενδεχομένως έχει τις θερμίδες ενός πλήρους γεύματος. Ένα κουτάκι αναψυκτικό τύπου κόλα υπολογίζεται ότι περιέχει 8 κουταλιές ζάχαρη.

6. Τα φρούτα δεν αδυνατίζουν! Κάθε φρούτο μας αποφέρει αρκετές θερμίδες γι' αυτό οι ειδικοί συνιστούν να το θεωρούμε ως ενδιάμεσο γεύμα και όχι ως συμπλήρωμα του κυρίως γεύματος.

7. Μην πηγαίνετε νηστικοί στο σούπερ μάρκετ. Η πείνα μάς οδηγεί στην αγορά παχυντικών προϊόντων και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες.

8. Προσοχή στα προϊόντα με την ένδειξη light διότι δε σημαίνει ότι στερούνται θερμίδων. Απλά περιέχουν λιγότερη ενέργεια από εκείνη του πλήρους προϊόντος.

9. Εξίσου σημαντικό με την ποσότητα του φαγητού είναι και η ποιότητά του. Αποφύγετε επεξεργασμένα τρόφιμα και επενδύστε στα ολικής άλεσης – όχι στους «λευκούς υδατάνθρακες ». Τα δημητριακά ολικής άλεσης μας βοηθούν να χορτάσουμε και δεν δημιουργούν μεγάλες υπογλυκαιμίες που οδηγούν σε υπερφαγία.

10. Μη συνδέετε το φαγητό με συναισθηματικές καταστάσεις. Είναι λάθος να αντλούμε ευχαρίστηση από το φαγητό διότι κάθε φορά που θα θέλουμε να αισθανθούμε χαρούμενοι θα κατευθυνόμαστε στο ψυγείο μας.

10+1. Μην τρώτε σαν να σας κυνηγούν. Απολαύστε το γεύμα σας μασώντας καλά τις τροφές. Ο εγκέφαλος χρειάζεται τουλάχιστον 15–20 λεπτά για να αντιληφθεί το αίσθημα του κορεσμού.
news.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις