Δίαιτα; Οι τέσσερις κανόνες που θα λατρέψετε

 8fbcb2223d756b299c5efe66c1883d7c_M.jpg

Γιατί η σωστή διατροφή δεν είναι μόνο θέμα περιορισμών

Οι απαγορεύσεις, γενικώς, κάνουν την προοπτική της δίαιτας να ακούγεται, σε κάποιους ανθρώπους, σκέτος εφιάλτης. Εάν κι εσείς νιώθτε ελαφρώς κουρασμένη από τους περιορισμούς της διατροφής σας, σας έχουμε ευχάριστα νέα. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που εγγυώνται απώλεια βάρους και θα σας κάνουν να τους λατρέψετε.

1) Απολαύστε ένα πλούσιο πρωινό
Είναι τεράστιο λάθος να αποφεύγετε το πρωινό, προκειμένου να γλιτώσετε θερμίδες αφού, αυτό είναι το γεύμα που βοηθάει τον μεταβολισμό σας να ξεκινήσει τις καύσεις του. Το πρώτο γεύμα της ημέρας πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνες, προκειμένου να περιορίσει την επιθυμία για ζάχαρη, στην συνέχεια της ημέρας, αλλά και φυτικές ίνες, οι οποίες θα τιθασεύσουν την πείνα. Μία ομελέτε με λαχανικά, ένα smoothie με φρέσκα φρούτα ή γιαούρτι με βρώμη είναι εξαιρετικές επιλογές.


2) Πείτε «ναι» υδατάνθρακες
Πριν, βέβαια, αρχίσετε να πετάτε από την χαρά σας, να σας προειδοποιήσουμε ότι δεν μιλάμε για κέικ και μπισκότα. Οι απλοί υδατάνθρακες, που περιέχονται στο λυκό αλεύρι, έχουν χαμηλή διατροφική αξία και πρισσότρς θρμίδες απ' όσες χρειάζεται ο οργανισμός. Σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως η quinoa, το αναποφλοίωτο ρύζι και η βρώμη, αλλά και τροφές, όπως τα ζυμαρικά ή τα κράκερς, φτιαγμένα από αλεύρι ολικής άλεσης είναι ιδανικά- πάντα, φυσικά, σε λογικές ποσότητες΄. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όχι μόνο είναι γεμάτοι φυτικές ίνες, που βοηθούν στο αίσθημα του κορεσμού, αλλά περιέχουν και πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας για την καλή λειτουργία του.


3) Ορίστε μία ώρα την ημέρα, που θα μπορείτε να το «ρίξετε έξω»
Είτε αυτό που λιγουρεύεστε είναι σοκολάτα, είτε τσιπς, ορίστε μία συγκεκριμένη ώρα, κάθε μέρα, την οποία θα μπορείτε να καταναλώσετε την αγαπημένη σας λιχουδιά- σε περιορισμένες ποσότητες, οι οποίες δεν ξεπερνούν τις 50 θερμίδες. Το να ικανοποιείτε τις γευστικές επιθυμίες σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αποφύγετε να λυγίσετε και να καταναλώσετε τεράστιες ποσότητες ακατάλληλων τροφών αργότερα.


4)  Μην φοβάστε το φαγητό έξω
Η προσπάθεια για απώλεια των περιττών κιλών δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσετε τα αγαπημένα σας μέρη για φαγητό. Επειδή συνήθως έξω οι μερίδες είναι υπερβολικές και τα πιάτα είναι υψηλής θερμιδικής αξίας, πάρτε μαζί έναν φίλο ή τον καλό σας, με τον οποίο θα μοιραστείτε το ορεκτικό το γεύμα και -γιατί όχι;- το επιδόρπιο.
queen.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις