Απλοί τρόποι για αποφυγή τραυματισμών

Οι αθλητικές κακώσεις είναι συχνό φαινόμενο τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες αθλητές. Με λίγες προσαρμογές στον τρόπο προπόνησης, μπορούν να προληφθούν αρκετές από αυτές. Αποφύγετε τους τραυματισμούς και κρατήστε το σώμα σας σε εξαιρετική φόρμα, ακολουθώντας τις πιο κάτω απλές συμβουλές.

Διατάσεις

Οι διατάσεις πριν από την άσκηση είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για πρόληψη τραυματισμών. Κάνοντας διατάσεις κρατάτε τους μύες σας ευέλικτους, το οποίο τους προετοιμάζει κατάλληλα για την ώρα της προπόνησής σας. Τακτικά τεντώματα θα μακρύνουν και θα ενισχύσουν τους μύες και τους συνδέσμους σας, δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στις κινήσεις σας.

Οι διατάσεις είναι εξίσου σημαντικές μετά την άσκηση, καθώς οι μύες είναι συνήθως σφικτοί μετά τη χρήση τους. Κάνοντας τα αναγκαία τεντώματα θα μειωθεί η πιθανότητα πόνου και κράμπας μετά την προπόνηση.


Ξεκούραση

Όποιο και αν είναι το πρόγραμμα εκγύμνασης που ακολουθείτε, είναι σημαντικό να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας ώστε να ξεκουράσετε το σώμα σας. Με ένα διάλειμμα από το πρόγραμμα προπόνησής σας, θα επιτρέψετε στο σώμα σας να αναρρώσει από την άσκηση και να συνεχίσει να μεταβάλλει την τροφή ώστε να λειτουργεί σε άριστη κατάσταση.

Η ξεκούραση είναι ιδιαίτερα σημαντική αν αναρρώνετε από κάποιο τραυματισμό. Αν επιστρέψετε στο πρόγραμμα προπόνησής σας πριν την επούλωση του τραυματισμού, είναι πιθανό να επιδεινώσετε το πρόβλημα, που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε μόνιμο τραυματισμό. Εάν έχετε τραυματιστεί, είναι προτιμότερο να μιλήσετε με το γιατρό σας για το πώς μπορείτε σταδιακά να επιστρέψετε σε μια ασφαλή ρουτίνα άσκησης.


Προστατευτικός εξοπλισμός

Πολλοί από τους αθλητικούς τραυματισμούς οφείλονται στη χρήση ακατάλληλου ή μη χρήσης εξοπλισμού. Είναι σημαντικό να φοράτε πάντα ειδικά σχεδιασμένα κράνη, pads και παπούτσια ανάλογα με το άθλημα το οποίο ασχολείστε.

Ο σωστός προστατευτικός εξοπλισμός βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων και ατυχημάτων κατά τη διάρκεια της άσκησης καθώς μπορεί επίσης να αποτρέψει τυχόν μόνιμες σωματικές βλάβες. Αξίζει να είστε πολύ προσεκτικοί: καλύτερα να φορείτε ένα κράνος που δεν χρειάζεστε παρά να χρειάζεστε ένα κράνος που δεν φορείτε.


Ορθωτική

Τα ορθοπεδικά βοηθήματα των ποδιών έχουν αποδειχθεί ως μια αποτελεσματική μορφή για πρόληψη τραυματισμών στους αθλητές. Αρκετοί τραυματισμοί προκαλούνται από διάφορες δυσμορφίες στα πόδια, έτσι η ορθωτική βοηθά καθοδηγώντας τα πόδια σε πιο ένα ορθό και φυσικό περπάτημα. Τρέχοντας με πιο φυσικό διασκελισμό, χρησιμοποιείτε τους μύες και τους τένοντες σας με τον τρόπο που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να γίνει υπερβολική χρήση συγκεκριμένου μέρους.
 fit-blaster.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις