Ποδηλασία: Σύμμαχος της καλής υγείας!

Βάλτε την ποδηλασία στη ζωή σας και γυμνάστε το σώμα σας με ένα ευχάριστο τρόπο. Η ποδηλασία είναι ένα άθλημα το οποίο συμβάλει στη βελτίωση της υγείας σας , αφού τα θετικά που παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλά.

Το πρώτο θετικό της ποδηλασίας είναι ότι ενισχύει την καλή λειτουργία της καρδιάς, αυξάνει τις αντοχές του οργανισμού και γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, χωρίς να υπάρχουν κίνδυνοι σοβαρού τραυματισμού.

Επιπλέον ενδυναμώνετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης όγκων, βοηθώντας στην πρόληψη σχετικών ασθενειών. Με την ποδηλασία ο σκελετός του σώματος σας προστατεύετε, δυναμώνει και επιδρά θετικά στην οστική πυκνότητα. Ακόμη ένα θετικό που παρέχει η ποδηλασία είναι η στάση του σώματος η οποία είναι ιδανική, αφού η κυκλική κίνηση που γίνεται με τα πόδια ενδυναμώνει τους ραχιαίους μύες, στο σημείο όπου υπάρχει πιθανότητα να συμβεί ολίσθηση σπονδύλου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των πόνων στην πλάτη και την πιθανότητα να παρουσιάσετε κάποιο είδος αρθροπάθειας.

Αξιοσημείωτο είναι πως με αυτού του είδους την άσκηση το σώμα σας δεν κουράζεται τόσο ,όσο σε σχέση με άλλου είδους αθλήματα, αλλά επιφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα, όπως :
• Μείωση της κακής χοληστερίνης
• Χάσιμό θερμίδων ( περίπου 300 θερμίδες ανά ώρα)
• Βελτίωση της σωματικής σας κατάστασης
• Μείωση του αισθήματος κόπωσης και ενίσχυση της αίσθησης της ευημερίας.

Επειδή ζούμε σε μια εποχή όπου το άγχος δεν απουσιάζει από το καθημερινό μας πρόγραμμα, αλλά αντιθέτως καθημερινά αυξάνεται με αποτέλεσμα να δημιουργεί πολλά προβλήματα και στη σωματική αλλά και στη ψυχική υγεία μας, σίγουρα όλοι θέλουμε να το αποβάλουμε. Ένα ακόμη προτέρημα της ποδηλασίας είναι η μείωση του άγχους. Βάζοντας τη ποδηλασία στην καθημερινή σας ζωή βελτιώνετε τους ρυθμούς του οργανισμού σας και αποβάλλετε το άγχος, την ένταση που προκαλείται με τη ρουτίνα και τις αυξημένες υποχρεώσεις. Επίσης εξουδετερώνει την κατάθλιψη, άλλου είδους ψυχολογικά προβλήματα και βοηθάει την ορμονική ισορροπία. Επομένως δεν υπάρχει κάποιος λόγος ώστε να σας εμποδίζει να βάλετε το ποδήλατο στη ζωή σας!


Πηγή: healthpages.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις