5 συμβουλές για να κατακτήσετε οποιοδήποτε στόχο

Ο λόγος για τον οποίο δε καταφέρνετε να κατακτήσετε τους στόχους σας δεν είναι επειδή δεν γνωρίζετε πώς να το κάνετε, στο διαδίκτυο εξάλλου μπορείτε να βρείτε άπειρες συμβουλές και προγράμματα γυμναστικής που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να κατακτήσετε τους στόχους σας, είτε αυτοί αφορούν το αδυνάτισμα, την ενδυνάμωση ή το bodybuilding. Tο θέμα είναι η παρακίνηση την οποία στερήστε. Ξεκινάτε ένα πρόγραμμα και το εγκαταλείπετε πρωτού δείτε τα πρώτα αποτελέσματα. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η αλλαγή σκέψης.


Σας παρουσιάζουμε 5 συμβουλές κλειδιά, για να κατακτήσετε οποιοδήποτε στόχο και αν θέσετε.


1)Μάθετε γιατί παλεύετε βρείτε το σκοπό σας !
Πρωτού θέσετε ένα στόχο ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί θέλετε να τον πετύχετε. Μήπως σας παρακινεί η ματαιοδοξία ; όλοι επιθυμούν 6 pack κοιλιακούς όμως είναι αυτό αρκετό για να σας παρακινεί όταν οι προκλήσεις και οι υποχρεώσεις της καθημερινής ζωής αρχίζουν να μας επηρεάζουν ; Στη πραγματικότητα οι λόγοι έχουν πιο βαθιά αιτία και πρέπει να τους συνειδητοποιήσει κάποιος και να τους ξεπεράσει για να μπορέσει να ακολουθήσει συστηματικά ένα πρόγραμμα.

Όταν αναγνωρίσετε το λόγο για τον οποίο θέλετε να δραστηριοποιηθείτε, σε ότι και αν θέλετε να κάνετε, τότε θα παραμείνετε πιο συγκεντρωμένοι στο στόχο σας.

2) Να είσαι υπεύθυνος με τον εαυτό σου
Ένας καλός προπονητής θα σε βοηθήσει στο σχεδιασμό ενός προγράμματος, αλλά εσύ και μόνο εσύ είσαι αυτός που θα τα εκτελέσει. Στο πεδίο της μάχης είσαι εσύ και οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιαστούν θα εμφανιστούν πρώτα σε σένα. Μην ξεκινήσετε συνεργασία με έναν προπονητή και ένα διαιτολόγο περιμένοντας να σας παρακινεί τόσο πολύ και τόσο έντονα όσο καλά θα είναι τα προγράμματα που θα σας βγάζουν. Το κίνητρο πάντα θα είναι δικό σας και πρέπει να πηγάζει από βαθιά μέσα σας. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οποιαδήποτε πρόοδος γίνεται ή και η οποιαδήποτε στασιμότητα ακόμα οφείλεται σε εσάς. Το να αναλάβετε αυτή την ευθύνη μπορεί να μοιάζει σαν φόβητρο, μπορείτε όμως, και πρέπει να το δείτε ως τη δική σας εσωτερική ενδυνάμωση. Να θυμάστε ότι όσο πιο μεγάλο το ρίσκο τόσο πιο μεγάλη και η ανταμοιβή, και θα είναι όλη δικιά σας στο τέλος.

3) Μάθετε τα πάντα για αυτό που θέλετε να κάνετε
Πρέπει να γνωρίζετε τα πάντα για την πρόκληση που έχετε μπροστά σας. Ποιές είναι οι ικανότητες αυτές ή τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν και μέχρι πότε θα τα έχετε, πού αρκετοί απέτυχαν και γιατί, τι πρόκειται να κάνετε διαφορετικό;
Όσο περισσότερο κατανοητέ τι χρειάζεται για να επιτύχει κάποιος αλλά και το τι να περιμένει από την πρόκληση, τόσο περισσότερο έτοιμος θα νοιώθει.
Πρέπει επίσης να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Πρέπει να μάθετε τις δυνάμεις σας και πώς να τις χρησιμοποιήσετε ως πλεονέκτημα. Για παράδειγμα αν έχετε αρχηγικές ικανότητες συγκεντρώστε ένα group από φίλους που θέλουν και αυτοί να χάσουν βάρος και προπονηθείτε μαζί.


4) Σταμάτησε την ''παράλυση'' με ανάλυση
Ενώ η γνώση είναι δύναμη το να σκέφτεσαι υπερβολικά ένα σχέδιο είναι αδυναμία η οποία πηγάζει από το φόβο της αποτυχίας να έχετε δεύτερες και τρίτες σκέψεις σας οδηγεί στο να κάνετε αλλαγές πρωτού καν να αφιερώσετε αρκετό χρόνο στο πρώτο σχεδιασμό. Δεν μαθαίνετε από αυτό κάτι και δεν έχετε πρόοδο. Όταν ξεκινάτε κάτι καινούργιο πρέπει να περιμένετε ότι θα κάνετε κάποια λάθη αλλά από αυτά θα μαθαίνετε, εξοικειωθείτε με αυτό. Να θυμάστε ότι ακόμα και αν υπάρχει μια καλύτερη προσέγγιση σε κάτι, αυτό δε σημαίνει οτι ο δικός σας τρόπος δε θα δουλέψει μια χαρά. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να περιμένετε τα πράγματα να γίνουν πιο ξεκάθαρα γιατί δεν θα γίνουν ποτέ.
Ξεκινήστε με ένα πρόγραμμα που να σας ικανοποιεί. Ξεκινήστε το αμέσως. Τις περισσότερες φορές το να θέτουμε τα πράγματα σε λειτουργία αμέσως είναι το καλύτερο, θα μας πάει πιο μακριά και σε πιο γρήγορο ρυθμό, είναι καλύτερο από το να έχουμε το τέλειο σχέδιο αλλά ποτέ να μην το ξεκινάμε.

5) Δέξου το ρόλο του ασθενέστερου
Πολύ λίγοι ανάμεσά μας έχουν γεννηθεί με ''φυσικά προνόμια''. Πολύ λίγοι ανάμεσά μας έχουν γεννηθεί με χαρισματικά γονίδια τα οποία τους επιτρέπουν να έχουν πλεονεκτήματα σε σχέση με εμάς από την αρχή της προσπάθειας .Για τους περισσότερους από εμάς ισχύει το ότι θα συναντήσουμε εμπόδια και δυσκολίες από την αρχή.

Αν δεν υπήρχαν εμπόδια στη ζωή μας όμως τότε ποτέ δε θα μιλάγαμε για επιτυχίες έτσι δεν είναι ; Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα ανθρώπων που παρόλο ότι είχαν αδυναμίες αυτό δε τους εμπόδισε στο να επιτύχουν. Αν τα καταφέρανε όλοι αυτοί σίγουρα μπορείς και εσύ ! ξεκίνα σήμερα !

Ο τρόπος να επιτύχει κάποιος που έχει σαν εναρκτήρια θέση μια πιο μειονεκτική σε σχέση με κάποιον άλλο, είναι να έχει πειθαρχία και αποφασιστικότητα να κάνει ότι χρειάζεται ώστε να τα καταφέρει .Δεν έχει σημασία αν έχετε αργό μεταβολισμό, χαμηλές αθλητικές ικανότητες ή οτιδήποτε άλλο θεωρείται ή αντιλαμβάνεστε ως φυσικό μειονέκτημα. Μπορείτε να τα υπερνικήσετε όλα με χρόνο υπομονή και προσπάθεια



Τόγιας Κων/νος
Πηγη: www.zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις