Πρόσεχε μην …τρελάνεις τα νεύρα του στομαχιού σου!

Επειδή πλησιάζει πενθήμερο χαλαρώματος πρέπει να γνωρίζεις ότι μπορεί τα νεύρα του στομαχιού σου να …τρελαθούν και να εξαφανίσουν την επίπεδη κοιλιά ή το 6puck που με κόπο δημιούργησες. Και αυτό δεν έχει να κάνει απλά με τη μέρα ή τις μέρες εκτόνωσης από τη διατροφή!
Όταν λοιπόν χαλάσεις την διατροφή σου τρώγοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα παχυντικά φαγητά σκέψου το, γιατί μπορεί να είναι μια κατάσταση μη αναστρέψιμη!
Τα νεύρα του στομαχιού ευθύνονται, όταν κάποιο άτομο προσπαθεί και δεν χάνει κιλά! Αυτό ανακάλυψαν Αυστραλοί επιστήμονες και οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα νεύρα του στομάχου παύουν να λειτουργούν φυσιολογικά σε άτομα που τρέφονται με παχυντικά φαγητά, με συνέπεια αφ' ενός να τρώνε χωρίς να πεινάνε, αφ' ετέρου να χρειάζονται περισσότερο φαγητό για να νιώσουν ότι χόρτασαν.
Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας εξηγούν γιατί το 95% των ανθρώπων που κάνουν δίαιτα, καταλήγουν να ξαναπαίρνουν τα χαμένα κιλά. Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ακόμα ότι η λειτουργία αυτή δεν αντιστρέφετε όταν αλλάξει κάποιος διατροφή και αρχίσει να τρώει υγιεινά.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στη «Διεθνή Επιθεώρηση Παχυσαρκίας» (IJO). Οι ερευνητές εστίασαν την προσοχή τους στα γαστρικά νεύρα, τα οποία στέλνουν στον εγκέφαλο το μήνυμα ότι έχει γεμίσει το στομάχι μετά το φαγητό. Για να το πετύχουν αυτό, πραγματοποίησαν την έρευνα σε ποντίκια. Έτσι λοιπόν άρχισαν να ταΐζουν καθημερινά τα ποντίκια παχυντικά φαγητά, τα γαστρικά νεύρα άρχισαν να υπολειτουργούν - και εξακολούθησαν να υπολειτουργούν εβδομάδες μετά την ανάκτηση μιας υγιεινής διατροφής από τα ζώα.
«Η νευρολογική αντίδραση του στομάχου δεν επιστρέφει στο φυσιολογικό έπειτα από την αλλαγή της διατροφής», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Αμάντα Πέιτζ, αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου. Αυτό σημαίνει πως πρέπει κάποιος να τρώει περισσότερο φαγητό για να αποκτήσει αίσθημα κορεσμού της πείνας εφάμιλλο με εκείνο ενός άλλου ανθρώπου, ο οποίος μια ζωή έτρωγε υγιεινά».
Η ορμόνη λεπτίνη που είναι υπεύθυνη για να ελέγχει τη ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε και επομένως μας εμποδίζει να τρώμε πολύ, επηρεάζεται. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, όμως, όταν η ορμόνη έρχεται αντιμέτωπη με άφθονα λίπη, δρα στα νεύρα του στομάχου, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την μετάδοση του μηνύματος κορεσμού της πείνας στον εγκέφαλο. Η συνέπεια όλων αυτών των αλλαγών στα νεύρα του στομάχου είναι να ξαναπαχαίνει γρήγορα όποιος αρχίζει δίαιτα.


Τα ποντίκια αν και έχασαν λίγο βάρος όταν άρχισαν να τρώνε υγιεινά, σύντομα το ανέκτησαν και μάλιστα πήραν και λίγο παραπάνω, ακριβώς όπως συμβαίνει και στους περισσότερους ανθρώπους που κάνουν δίαιτα. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι παρόλο που η έρευνα έγινε σε ποντίκια, είναι πολύ πιθανό να ισχύουν στους ανθρώπους, διότι τα παρατηρούμενα μοτίβα είναι τα ίδια.
http://www.activeman.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις