ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ Το kettlebell είναι το κατάλληλο όργανο για να κάψεις λίπος, να γυμνάσεις όλους τους μυς και να γίνεις πιο εκρηκτικός.

Το kettlebell είναι το κατάλληλο όργανο για να κάψεις λίπος, να γυμνάσεις όλους τους μυς και να γίνεις πιο εκρηκτικός. «Θα δυναμώσεις την λαβή σου, θα τετραγωνίσεις τους ώμους, θα γραμμώσεις κορμό, γάμπα και γλουτούς. Επίσης, θα εκτινάξεις στα ύψη την ταχύτητά σου και θα νιώσεις την αερόβια ικανότητα να βελτιώνεται», σου λέει ο Jay Glazer προπονητής δύναμης σε πολλούς αθλητές του NFL. Προσοχή όμως μια λάθος κίνηση ή κακή τεχνική μπορεί να σε οδηγήσει γραμμή στον ορθοπαιδικό.  
1. ΛΑΒΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ 
Στάσου όρθιος με τα πόδια να έχουν άνοιγμα λίγο μεγαλύτερο από το πλάτος των ώμων. Τα γόνατα πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένα, η κοιλιά συνεχώς σφιχτή και το βάρος να κατανέμεται ίσα και στα δύο πόδια. Η σωστή στάση θα σε βοηθήσει να ελέγχεις την κίνηση και να έχεις ισορροπία.
2. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΟΦΟΥΣ
Οι πιο πολλοί ξεκινάνε την κίνηση κάνοντας κάθισμα και σκύβοντας μπροστά. Έτσι κινδυνεύεις να τραυματίσεις τη μέση σου. Μη λυγίζεις πολύ τα γόνατα. Σπρώξε πίσω τους γλουτούς και το ισχίο και κράτα το στήθος προς τα έξω. Προσπάθησε να διατηρείς το κανονικό σχήμα της πλάτης και αιώρησε το kettlebell ανάμεσα από τα πόδια σου. Τα χέρια να ακουμπάνε τους μηρούς.
3. ΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ
Προσπάθησε να σπρώξεις το ισχίο εμπρός, τέντωσε τα γόνατα και χρησιμοποίησε την δύναμη της κίνησης για να σηκώσεις το kettlebell μέχρι το ύψος του στήθους. Πρέπει να αιωρείς το kettlebell και όχι να το σηκώνεις.
4. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΙΩΡΗΣΗ
Η αιώρηση είναι συνεχόμενη οπότε δεν πρέπει να επιστρέψεις και να μείνεις στην αρχική θέση. Όταν φτάσεις το ύψος του στήθους φέρε το αμέσως πάλι ανάμεσα από τα πόδια και κάνε την επόμενη επανάληψη. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεις τους καρδιακούς παλμούς και την καύση θερμίδων.
http://www.menshealth.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις