Ο ξηρός καρπός που αποτελεί σούπερ τροφή και για τους νέους ανθρώπους Βοηθά την ψυχική υγεία, τον εγκέφαλο και το έντερο

 

Μια νέα έρευνα που έρχεται από πανεπιστήμιο της μακρινής Αυστραλίας έρχεται να επιβεβαιώσει την σούπερ δράση των ξηρών καρπών και κυρίως των καρυδιών στους νέους ανθρώπους και κυρίως στους φοιτητές λίγο πριν την εξεταστική περίοδο.


Από τα αποτελέσματα της μελέτης διαπιστώθηκε ότι όσοι κατανάλωναν περίπου μισό φλιτζάνι καρύδια την ημέρα είχαν βελτίωση στον δείκτη ψυχικής υγείας ενώ τα οφέλη είναι τεράστια για τον εγκέφαλο και το έντερο.


Στην έρευνα του University of South Australia που δημοσιεύτηκε στο Nutrients, συμμετείχαν 80 φοιτητές που χωρίστηκαν σε ομάδες παρέμβασης και ελέγχου. Αξιολογήθηκαν σε 3 περιόδους-στην έναρξη του εξαμήνου, (13 εβδομάδες) κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και 2 εβδομάδες μετά από αυτές.


Η ομάδα της παρέμβασης κατανάλωνε καθημερινά καρύδια για 16 εβδομάδες σε αυτές τις 3 χρονιές περιόδους με τους ερευνητές να διαπιστώνουν ότι όσοι κατανάλωναν περίπου μισό φλιτζάνι καρύδια την ημέρα είχαν βελτίωση στους δείκτες ψυχικής υγείας, σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των φοιτητών.


Ταυτόχρονα διαπιστώθηκε ότι παρουσίασαν βελτίωση στους μεταβολικούς βιοδείκτες και τη γενική ποιότητα ύπνου μακροπρόθεσμα ενώ καταγράφηκε ότι υπήρξε σημαντική μείωση των αισθημάτων που συνδέονται με κατάθλιψη.


Φοιτητές της ομάδας ελέγχου ανέφεραν αυξημένο στρες και κατάθλιψη το διάστημα πριν τις εξετάσεις σε αντίθεση με την ομάδα κατανάλωσης καρυδιών.


Ακόμη οι ερευνητές ανέφεραν ότι η κατανάλωση των καρυδιών ενδεχομένως να μετριάζουν την αρνητική επίδραση του ακαδημαϊκού στρες στην εντερική χλωρίδα, ιδιαίτερα στα κορίτσια.


Οι επικεφαλής της μελέτης Mauritz Herselman και Larisa Bobrovskaya, δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα προστίθενται στις ενδείξεις που συνδέουν τα καρύδια με βελτιωμένη υγεία του εγκεφάλου και του εντέρου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις