Έξι στους δέκα Έλληνες είναι παχύσαρκοι

Την μεγαλύτερη αύξηση στην παχυσαρκία κατέχουν οι Αυστραλοί, μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Ένας στους δυο Αυστραλούς είναι υπέρβαροι και, σύμφωνα με την έκθεση, το ποσοστό τους αναμένεται να αυξηθεί κατά 15% μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Η έκθεση, που ανέλυσε 33 χώρες, ανάμεσα τους κι η Ελλάδα, αποκάλυψε ότι έξι στους 10 Έλληνες είναι υπέρβαροι ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση των κρατών με τους περισσότερους υπέρβαρους πολίτες με ποσοστό το 58,9% του πληθυσμού.

Το Μεξικό ανακηρύχθηκε ως το πιο υπέρβαρο έθνος στον πλανήτη, με ποσοστό που αγγίζει το 69,5%. Ακολουθούν οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Ελλάδα, η Σλοβενία, το Λουξεμβούργο και η Ισπανία.

Σύμφωνα με την έκθεση, η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας στον ανεπτυγμένο κόσμο. Πριν από το 1980, τα ποσοστά δεν ξεπερνούσαν το 10% του πληθυσμού. Από τότε, οι παχύσαρκοι έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί, ενώ υπέρβαρο είναι περισσότερο από το 50% του πληθυσμού, τουλάχιστον στα μισά κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ.
protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις