6 τροφές για να μην πονάς μετά την άσκηση


Κάθε φορά που γυμνάζεσαι προκαλείς (άθελά σου) μικρο-τραυματισμούς στους μυς σου και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, ιδίως αν έχεις καιρό να πας γυμναστήριο ή αν κάνεις πιο έντονη άσκηση από αυτή που έχεις συνηθίσει.
Έτσι εξηγείται ο πόνος που νιώθεις μια μέρα μετά το γυμναστήριο. Για να το ξεπεράσεις χρειάζεσαι ξεκούραση, για να δώσεις στο μυικό σου σύστημα το χρόνο να αυτοθεραπευθεί. Μπορείς όμως να βοηθήσεις κι εσύ, καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Προτίμησε:
1. Δημητριακά ολικής αλέσεως
Θα έχεις ακούσει ότι πρέπει να τρως υδατάνθρακες πριν την άσκηση (που είναι αλήθεια), αλλά καλό είναι να τρως και μετά. Οι υδατάνθρακες βοηθούν το σώμα σου να καταπολεμήσει την κούραση, αναπληρώνοντας το γλυκογόνο που έχει κάψει ο οργανισμός σου κατά τη διάρκεια της άσκησης.
2. Κεράσια
Τα κεράσια είναι κάτι σαν μαγικό φρούτο. Έχουν πολλές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που ανακουφίζουν τον πόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αθλητές πίνουν χυμό κερασιού πριν και μετά την προπόνησή τους.
3. Ξηροί καρποί
Αμύγδαλα, φουντούκια, φυστίκια οτιδήποτε σου αρέσει. Όλοι οι ξηροί καρποί έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, που δυναμώνει τους μυς και συμβάλει στην ξεκούρασή τους.
4. Ψάρια
Τα ψάρια γενικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα, που μειώνουν τις φλεγονές, στις οποίες οφείλονται οι μυικοί πόνοι. Δεν σου αρέσει με τίποτα το ψάρι; Μην το κάνεις θέμα. Πάρε ένα συμπλήρωμα!
5. Φρούτα τύπου μούρου
Ποια είναι αυτά; Φράουλες, βατόμουρα, bluckberries, όλα περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες που λέγονται πολυφαινόλες και προστατεύουν τα κύτταρά σου από τη φθορά..
6. Αυγά
Ιδίως ασπράδια αυγών. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη χοληστερίνη. Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνη D και πρωτεΐνες, συστατικά που καταπολεμούν τους μυικούς πόνους και βοηθούν τους μυς να επουλώσουν τυχόν τραυματισμούς γρηγορότερα.
 ifitnessbook.com
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις